Edgar Rice Burroughs: Marsin ritarit

Osta kirja itsellesi

Marsin ritarit on viides John Carter -kirja Edgar Rice Burroughsin yksitoistaosaisesta sarjasta. Se, kuten aikaisemmatkin osat, on aikaisemmin julkaistu 1970-luvulla Taikajousi -kustantamon toimesta. Uudet painokset ovatkin olleet jo toivottuja.

Koko Mars -sarja tuo ilmi mielenkiintoisen ilmiön. Siinä missä alun perin John Carterit miellettiin aikuisten kirjoiksi, on uudemmat painokset monissa kirjastoissa sijoitettu nuortenosastolle. Samaan aikaan genreluokitus tuntuu olevan kääntymässä scifistä fantasiaan.

Marsin ritarit seuraa John Carterin tyttären, Heliumin prinsessan, Taran vastoinkäymisiä. Hän päätyy liidokillaan hirmumyrskyyn ja ajautuu sen takia vangiksi kaukaiseen kaupunkiin. Pelastamaan lähtee Gahan, joka on Taran rukkaset saanut kosia ehdokas.

Mikäli kirjasarjaa on lukenut, pystyy jo odottamaan, millainen seikkailu on luvassa. Aikaisempien osien lukeminen ei kuitenkaan ole ehdotonta, sillä kirja on hyvin helposti lähestyttävä, eikä nojaa edellisiin muuten kuin taustojen kerronnaltaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kommentti

  1. Mars-sarja tulikin luettua lapsena kokonaan, nyt on vielä siitä tehty vuoden-parin takainen leffa näkemättä. Fantasia on tuolle kyllä parempi genre.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...