Jeffrey Ford: Memoranda

Memoranda

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Memoranda on jatko-osa World Fantasy Award -palkitulle The Physiognomylle, jonka luin nelisen vuotta sitten. Memorandakin on lojunut hyllyssäni suunnilleen siitä asti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan…

Edellisen osan päähenkilö Cley, entinen fysiognomisti, viettää nyt rauhallista elämää Wenaun kylässä, työskennellen yrttiparantajana ja kätilönä. Elämä on hyvää, mutta julma autokraatti Drachton Below ei jätä Cleytä rauhaan. Eräänä kauniina päivänä kylään lentää metallisia lintuja, jotka levittävät unitautia kylään. Cleyn ei auta kuin lähteä etsimään vastalääkettä Below’n Hyvinrakennetun kaupungin raunioista.

Raunioissa Cleytä odottaa yllätys: Below itsekin on unitautinsa kourissa. Häneltä ei vastalääkettä heru, ainakaan suoraan. Onneksi Cley saa yllättävää apua ja tarjolla on erikoinen ratkaisu: Cleyn on matkustettava Below’n mieleen, tämän muistipalatsiin, josta voi löytyä muisto vastalääkkeestä. Tehtävä on juuri niin vaarallinen ja hullu kuin miltä se kuulostaakin, mutta Cleyllä ei ole vaihtoehtoja.

Edeltäjänsä tavoin Memoranda on sivumäärältään miellyttävän tiivis seikkailu. Se luotaa ihmismieltä ja rakkauden merkitystä. Mielenkiintoinen kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...