Jeffrey Ford: Memoranda

Osta kirja itsellesi

Memoranda on jatko-osa World Fantasy Award -palkitulle The Physiognomylle, jonka luin nelisen vuotta sitten. Memorandakin on lojunut hyllyssäni suunnilleen siitä asti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan…

Edellisen osan päähenkilö Cley, entinen fysiognomisti, viettää nyt rauhallista elämää Wenaun kylässä, työskennellen yrttiparantajana ja kätilönä. Elämä on hyvää, mutta julma autokraatti Drachton Below ei jätä Cleytä rauhaan. Eräänä kauniina päivänä kylään lentää metallisia lintuja, jotka levittävät unitautia kylään. Cleyn ei auta kuin lähteä etsimään vastalääkettä Below’n Hyvinrakennetun kaupungin raunioista.

Raunioissa Cleytä odottaa yllätys: Below itsekin on unitautinsa kourissa. Häneltä ei vastalääkettä heru, ainakaan suoraan. Onneksi Cley saa yllättävää apua ja tarjolla on erikoinen ratkaisu: Cleyn on matkustettava Below’n mieleen, tämän muistipalatsiin, josta voi löytyä muisto vastalääkkeestä. Tehtävä on juuri niin vaarallinen ja hullu kuin miltä se kuulostaakin, mutta Cleyllä ei ole vaihtoehtoja.

Edeltäjänsä tavoin Memoranda on sivumäärältään miellyttävän tiivis seikkailu. Se luotaa ihmismieltä ja rakkauden merkitystä. Mielenkiintoinen kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.