Riina Katajavuori ja Salla Savolainen: Mennään jo naapuriin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2007 ilmestyi suosittu Mennään jo kotiin -lastenkirja, jossa tutustuttiin erilaisiin suomalaisiin koteihin. Jatko-osaa saatiinkin sitten odottaa peräti kymmenen vuotta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tällä kertaa tutustutaan kahdeksaantoista pääkaupunkiseudulle asettuneeseen lapsiperheeseen, joilla on juurensa ympäri maailmaa. Joukosta löytyy niin islantilais-iranilainen perhe kuin Yhdysvalloista kotoisin oleva jääkiekkoperhekin.

Riina Katajavuoren kerronta on sujuvaa ja perheiden arjesta kerrotaan jälleen kerran mielenkiintoa kutkuttavalla tavalla. Mukana on myös mielenkiintoisia pieniä tietoiskuja, jotka varmasti ilahduttavat tiedonhaluista pientä lukijaa; tiesittekö esimerkiksi, että nimi Puola tulee sanasta pole, pelto? Tai että virolaisiin jouluruokiin kuuluu verimakkara puolukkahillon ja hapankaalin kera?

Salla Savolaisen kuvitukset toimivat nekin erinomaisesti, taittoa myöten koko kirjan visuaalinen ulkoasu on erittäin onnistunut. Loistavasti toteutettua kirjaa mielenkiintoisella idealla voikin suositella lämpimästi.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...