Riina Katajavuori ja Salla Savolainen: Mennään jo naapuriin

Osta kirja itsellesi

Vuonna 2007 ilmestyi suosittu Mennään jo kotiin -lastenkirja, jossa tutustuttiin erilaisiin suomalaisiin koteihin. Jatko-osaa saatiinkin sitten odottaa peräti kymmenen vuotta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tällä kertaa tutustutaan kahdeksaantoista pääkaupunkiseudulle asettuneeseen lapsiperheeseen, joilla on juurensa ympäri maailmaa. Joukosta löytyy niin islantilais-iranilainen perhe kuin Yhdysvalloista kotoisin oleva jääkiekkoperhekin.

Riina Katajavuoren kerronta on sujuvaa ja perheiden arjesta kerrotaan jälleen kerran mielenkiintoa kutkuttavalla tavalla. Mukana on myös mielenkiintoisia pieniä tietoiskuja, jotka varmasti ilahduttavat tiedonhaluista pientä lukijaa; tiesittekö esimerkiksi, että nimi Puola tulee sanasta pole, pelto? Tai että virolaisiin jouluruokiin kuuluu verimakkara puolukkahillon ja hapankaalin kera?

Salla Savolaisen kuvitukset toimivat nekin erinomaisesti, taittoa myöten koko kirjan visuaalinen ulkoasu on erittäin onnistunut. Loistavasti toteutettua kirjaa mielenkiintoisella idealla voikin suositella lämpimästi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...