Jouni Hynynen: Mies katoaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt on sitten tullut sellainen runokirja, ettei tarvitse miettiä, mitä runoilija oikein tahtoo sanoa? Hynysen runot ovat niin suorasanaisia, ettei kenelläkään pitäisi jäädä miettimisen aihetta, mitähän se oikein tarkoitti.

Runot ovat niin suoraa puhetta, että melkein tukka nousee pystyyn, mutta laskeutuu saman tien alas, kun tajuaa, kuinka totta ne runot ovat. Hynynen on avannut hanan ja lukija on ämpäri, johon ei lasketa lämmintä vettä.

Tyyliin…

Sanot minua
tunteettomaksi hirviöksi
joka ei tiedä mitä empatia tarkoittaa
tai mitä on rakkaus

Ehkä en tiedäkkään
ihmettelen vain kovasti
miksi vitussa itken
kun kirjoitan sanoja lauluun
tai kun tarjoat lapsemme kanssa
minulle aamiaisen sänkyyn isänpäivänä
tai miksi tuntuu hyvältä
kun sammutat lukulampun ja peittelet minut
luullessasi minun jo nukahtaneen

Jouni Hynynen on kirjoittanut runokirjan, minkä ihan kuka tahansa äijäkin voi lukea! Ihan herkkämieliselle en suosittele, sillä sellainen varoituksen sana on sanottava, että tämä runo-opus sisältää kovaa (ja koskettavaa) tekstiä!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...