Graham Greene: Ministry of Fear

Osta kirja itsellesi

Kaikki alkaa kakusta. Arthur Rowe vierailee kyläjuhlissa, jossa yhtenä ohjelmanumerona on arvata kakun painoa. Palkinto on herkullinen, sillä se on aito kakku – ei ihan tavallista Lontoossa toisen maailmansodan aikaan. Rowe vierailee ennustajan teltassa ja saa kakkuarvaukseen hyvän vihjeen. Hän luottaa vihjeeseen ja kas – hän saa kakun.

Siitä alkavat murheet. Rowelle tekee jo tiukkaa poistua juhlista kakun kanssa, niin innokkaasti se jostain syystä häneltä halutaan. Hän pysyy tiukkana ja pitää kakkunsa. Pian hänen naapuriinsa muuttaa outo mies, joka tuppautuu kylään syömään kakkua, ja Rowe maistaa teekupissaan oudon maun, joka on hämärästi tuttu – hänet yritetään myrkyttää. Tilanne ratkeaa, kun aivan lähelle osuu pommi.

Myrkyn maku on tuttu, sillä Rowe on aikaisemmin myrkyttänyt vaimonsa. Vaimo oli toki kuolettavasti sairas, mutta teko on jäänyt kalvamaan Rowen mieltä pahemman kerran. Kakkuasiakaan ei jätä Rowea rauhaan, vaan hän alkaa selvittämään, mistä on kyse. Pian hän huomaa olevansa mukana vaarallisessa pelissä, jossa pelataan elämän ja kuoleman panoksilla – hänen on paettava, eikä hän enää tiedä, ketkä ovat ystäviä ja vihollisia.

Ministry of Fear on Greenen viihteellisempää tuotantoa, jännittävä vakoilutrilleri, jonka kiehtovina puitteina toimii Lontoo Blitzin aikana. Pommien putoillessa kaupunkiin Rowe joutuu pakenemaan maan alle poliiseja ja vakoojia. Pystyykö hän selvittämään, mistä on kyse, samalla kun syyllisyys vaimon murhasta jauhaa miehen mieltä riekaleiksi? Lopputuloksena on melkoinen trilleri.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Graham Greenen kirjoja olen lukenut mielelläni. Tämä on uusi tuttavuus, joka päätyy erittäin pitkälle lukulistalleni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.