Liisa Kallio: Minne matka, pikku Papu?

Osta kirja itsellesi

Pikku Papun Orkesteri on yksi tämän hetken suosituimmista lastenorkestereista. Sen ammattitaitoiset muusikot löysivät toisensa vuonna 2012 Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilta, jonka jälkeen orkesteri on konsertoinut yleisöä leikittäen ja laulattaen erilaisin kokoonpanoin.

Kilpikonna Pikku Papun hahmon on luonut Liisa Kallio ja Pikku Papusta ystävineen kertovat runot on säveltänyt Soili Perkiö ja sovittanut Pikku Papun Orkesteri. Näin on syntynyt jo useita runokirjan, kuvakirjan, laulukirjan, nuottikirjan ja CD-levyn yhdistäviä paketteja, joista yksi on tuonut tekijälleen Kylli Koski -palkinnon ja yksi valittu vuoden lastenlevyksi.

Nyt käsillä oleva Minne matka, pikku Papu? on erilainen Papu-kirja. Se on ääninappikirja, jonka aukeamilla Papu ystävineen matkustaa kohti jotakin maukasta ja makeaa, sellaista jota jokainen mielii maistaa. Ystävät etenevät kukin tavallaan, kuka mönkien, kuka mutkitellen, kuka taas kipitellen tai soljuvasti soutaen. Juuri näitä matkustusmuotoja kuvaavia ääniä saa kiirimään ilmoille teoksen ääninappeja painelemalla. Sävelet ovat laadukkaita ja kuvaavat harvinaisen hyvin esittämiään elementtejä.

Kun lisäksi kirjan kuvitus on ihastuttava, sellainen iloisen ystävällinen ja onnellisuutta puhkuva, voin sanoa, että vaikka hyviä kilpailijoita on ollut paljon, on tässä mielestäni vuoden paras äänikirja. Myös yksivuotiaamme näyttäisi olevan samaa mieltä, niin paljon hän tätä ihan itsekseenkin ”lueskelee”.

Nyt on ehdottomasti tutustuttava lähemmin Pikku Papun muuhunkin tuotantoon.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.