Liisa Kallio: Minne matka, pikku Papu?

Osta kirja itsellesi

Pikku Papun Orkesteri on yksi tämän hetken suosituimmista lastenorkestereista. Sen ammattitaitoiset muusikot löysivät toisensa vuonna 2012 Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilta, jonka jälkeen orkesteri on konsertoinut yleisöä leikittäen ja laulattaen erilaisin kokoonpanoin.

Kilpikonna Pikku Papun hahmon on luonut Liisa Kallio ja Pikku Papusta ystävineen kertovat runot on säveltänyt Soili Perkiö ja sovittanut Pikku Papun Orkesteri. Näin on syntynyt jo useita runokirjan, kuvakirjan, laulukirjan, nuottikirjan ja CD-levyn yhdistäviä paketteja, joista yksi on tuonut tekijälleen Kylli Koski -palkinnon ja yksi valittu vuoden lastenlevyksi.

Nyt käsillä oleva Minne matka, pikku Papu? on erilainen Papu-kirja. Se on ääninappikirja, jonka aukeamilla Papu ystävineen matkustaa kohti jotakin maukasta ja makeaa, sellaista jota jokainen mielii maistaa. Ystävät etenevät kukin tavallaan, kuka mönkien, kuka mutkitellen, kuka taas kipitellen tai soljuvasti soutaen. Juuri näitä matkustusmuotoja kuvaavia ääniä saa kiirimään ilmoille teoksen ääninappeja painelemalla. Sävelet ovat laadukkaita ja kuvaavat harvinaisen hyvin esittämiään elementtejä.

Kun lisäksi kirjan kuvitus on ihastuttava, sellainen iloisen ystävällinen ja onnellisuutta puhkuva, voin sanoa, että vaikka hyviä kilpailijoita on ollut paljon, on tässä mielestäni vuoden paras äänikirja. Myös yksivuotiaamme näyttäisi olevan samaa mieltä, niin paljon hän tätä ihan itsekseenkin ”lueskelee”.

Nyt on ehdottomasti tutustuttava lähemmin Pikku Papun muuhunkin tuotantoon.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...