Liisa Kallio: Minne matka, pikku Papu?

Minne matka, pikku Papu?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pikku Papun Orkesteri on yksi tämän hetken suosituimmista lastenorkestereista. Sen ammattitaitoiset muusikot löysivät toisensa vuonna 2012 Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilta, jonka jälkeen orkesteri on konsertoinut yleisöä leikittäen ja laulattaen erilaisin kokoonpanoin.

Kilpikonna Pikku Papun hahmon on luonut Liisa Kallio ja Pikku Papusta ystävineen kertovat runot on säveltänyt Soili Perkiö ja sovittanut Pikku Papun Orkesteri. Näin on syntynyt jo useita runokirjan, kuvakirjan, laulukirjan, nuottikirjan ja CD-levyn yhdistäviä paketteja, joista yksi on tuonut tekijälleen Kylli Koski -palkinnon ja yksi valittu vuoden lastenlevyksi.

Nyt käsillä oleva Minne matka, pikku Papu? on erilainen Papu-kirja. Se on ääninappikirja, jonka aukeamilla Papu ystävineen matkustaa kohti jotakin maukasta ja makeaa, sellaista jota jokainen mielii maistaa. Ystävät etenevät kukin tavallaan, kuka mönkien, kuka mutkitellen, kuka taas kipitellen tai soljuvasti soutaen. Juuri näitä matkustusmuotoja kuvaavia ääniä saa kiirimään ilmoille teoksen ääninappeja painelemalla. Sävelet ovat laadukkaita ja kuvaavat harvinaisen hyvin esittämiään elementtejä.

Kun lisäksi kirjan kuvitus on ihastuttava, sellainen iloisen ystävällinen ja onnellisuutta puhkuva, voin sanoa, että vaikka hyviä kilpailijoita on ollut paljon, on tässä mielestäni vuoden paras äänikirja. Myös yksivuotiaamme näyttäisi olevan samaa mieltä, niin paljon hän tätä ihan itsekseenkin “lueskelee”.

Nyt on ehdottomasti tutustuttava lähemmin Pikku Papun muuhunkin tuotantoon.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...