Liisa Kallio: Pikku Papun värikäs sirkus

Osta kirja itsellesi

Pikku Papu on Liisa Kallion luoma hahmo, kilpikonna, jolle on omistettu myös oma, ihan oikea orkesteri. Pikku Papun Orkesteri onkin yksi tämän hetken lastenorkesterisuosikeista. Eikä ihme, tuota musiikkia, ”Papulauluja”, kuuntelee aikuinenkin oikein mielellään. Liisa Kallion ihastuttavat kuvat ja lorut saavat ansaitsemansa loppusilauksen – ja aika paljon enemmänkin.

Tällä kertaa ei kuitenkaan leikitä musiikin, vaan värien maailmassa. Pikku Papu on perustanut sirkuksen, jossa eläimet, lähinnä pienet ötökät, esittelevät taitojaan: perhonen tanssii nuoralla, turilas ja muurahainen voimailevat ja kärpänen taikoo hatustaan ilmapalloja. Ilmassa on sirkustunnelmaa, hulvatonta menoa, paljon pieniä ystäviä. Ja sitten on tietysti värejä. Jokainen aukeama kylpee omassa värimaailmassaan tavalla, joka varmasti miellyttää pientä silmää.

Paksuin kartonkisivuin varustettu värisirkus on ensikirja parhaimmillaan; hauskalla tavalla opettavainen ja mielenkiintoinen. Ja näinä erikoistehosteiden kulta-aikoina vieläpä poikkeuksellisesti ihan perinteinen kirja ilman ääniä tai muitakaan ihmeellisyyksiä.

Suosittelen, kuten tutustumista Pikku Papuun muutenkin.

P.S. Mikäli pienelle kuuloaistille kaipaa ärsykkeitä niin ikään, voin lämpimästi suositella tutustumaan myös muutaman vuoden takaiseen Minne matka, Pikku Papu? -äänikirjaan, joka iloisine, hieman erilaisine äänineen kuunneltiin ja luettiin ainakin meillä lähestulkoon puhki.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...