Aino-Maija Metsola: Värit ja muodot : pienen oppijan kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuosi sitten tutustuin ensi kertaa Marimekon suunnittelija Aino-Maija Metsolaan lastenkirjakuvittajana. Silloin kyseessä oli pienille oppijoille suunnattu eläinkirja. Tällä kertaa tutkitaan värejä ja muotoja.

Edellisen kirjan tapaan Metsola jatkaa omintakeisella, hyvin marimekkomaisella tyylillään. Nämä kuviot ovat kaikki helposti kuviteltavissa myös kankaisiin. Näinpä kirjasta tulee tavallisiin vauvan kuva-sanakirjoihin nähden huomattavasti monipuolisempi, sellainen jota isompikin lapsi, tai aikuinen, katselee kovasti mielellään. Lisäksi viimeisen aukeaman muoto-osio tarjoilee opiskeltavaa myös lapselle, jolla värit ovat jo hallussa.

Nyt kun perheemme viisikuinen kuopus alkaa pikkuhiljaa olla “katselukypsä”, tuntuu siltä, että tätä kirjaa hän tutkailee jo mielellään. Kaksivuotias taas tunnistelee hieman haastavampia kuvia ja muotoja.

Kiva kirja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...