Aino-Maija Metsola: Ensimmäiset eläimet : pienen oppijan kirja

Ensimmäiset eläimet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ensimmäiset eläimet on suloinen ja hieman erilainen eläinkirja vaikkapa jo vauvoille. Sen esittelemät eläimet eivät välttämättä ole niitä kaikista tutuimpia, eivätkä kaikki sen kuvista niitä realistisimpia, mutta siitä viis, hienoja ne joka tapauksessa ovat. Kirja on niin väririkas ja tyyliltään selkeä, että varmasti jo kaikista pienimmät katselijat viihtyvät sen parissa. Hieman vanhemmat voivat sitten tunnistella niitä tavallisempia lajeja ja vielä hieman vanhemmat erikoisempia eläimiä. Kyllä aikuinenkin tätä ihan mielellään tarkastelee. Marimekon suunnittelijana tunnettu Aino-Maija Metsola sopii töineen hyvin myös lastenkirjamaailmaan.

Kirjan kuusi aukeamaa esittelevät eläimiä sangen erilaisissa elinympäristöissä; puutarhassa, lammella, viidakossa, maatilalla, napapiirillä sekä savannilla ja näin ollen päästään tutustumaan hyvin monenlaisiin lajeihin. Tutkailtavaa siis riittää ja voinkin mielelläni suositella teosta, jonka ainoa huono puoli, mitä kaikista pienimpiin lukijoihin tulee, on sen melko suuri koko. Pieniin käsiin se ei kovin hyvin sovellu.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 238 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...