Aino-Maija Metsola: Ensimmäiset eläimet : pienen oppijan kirja

Osta kirja itsellesi

Ensimmäiset eläimet on suloinen ja hieman erilainen eläinkirja vaikkapa jo vauvoille. Sen esittelemät eläimet eivät välttämättä ole niitä kaikista tutuimpia, eivätkä kaikki sen kuvista niitä realistisimpia, mutta siitä viis, hienoja ne joka tapauksessa ovat. Kirja on niin väririkas ja tyyliltään selkeä, että varmasti jo kaikista pienimmät katselijat viihtyvät sen parissa. Hieman vanhemmat voivat sitten tunnistella niitä tavallisempia lajeja ja vielä hieman vanhemmat erikoisempia eläimiä. Kyllä aikuinenkin tätä ihan mielellään tarkastelee. Marimekon suunnittelijana tunnettu Aino-Maija Metsola sopii töineen hyvin myös lastenkirjamaailmaan.

Kirjan kuusi aukeamaa esittelevät eläimiä sangen erilaisissa elinympäristöissä; puutarhassa, lammella, viidakossa, maatilalla, napapiirillä sekä savannilla ja näin ollen päästään tutustumaan hyvin monenlaisiin lajeihin. Tutkailtavaa siis riittää ja voinkin mielelläni suositella teosta, jonka ainoa huono puoli, mitä kaikista pienimpiin lukijoihin tulee, on sen melko suuri koko. Pieniin käsiin se ei kovin hyvin sovellu.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.