Maikki Harjanne: Minttu ja paras ystävä

Osta kirja itsellesi

Mintulla on harmi: kaikilla muilla on paras ystävä paitsi hänellä. Veli Ville yrittää lohduttaa, esikoulussahan kaikki ovat Mintun ystäviä. Parasta ystävää Mintulla ei kuitenkaan ole, paitsi Eiko, mutta Eiko on matkoilla, eikä asiaa voi varmistaa.

Minttu ryhtyy kartoittamaan asiaa. Hän yrittää löytää ystävän pullopostilla ja saa vastauksen kirjekyyhkyn tuomana. Minttu etsii ystävää jopa ilmapalloon kirjoitetulla viestillä, mutta vastausta ei löydy – ei, ennen kuin Eikolta tulee kortti, joka tuo samalla Eikon takaisin kotiin. Ja kas, Mintulla on kuin onkin paras ystävä!

Minttu-kirjoja on ilmestynyt vuodesta 1978 asti ja viime vuosinakin niitä on saatu taas lisää vähintään kerran vuodessa. Maikki Harjanteen yksinkertaisen toimiva kuvitus vetoaa edelleen ja tekstissäkin on lämpöä ja ajatusta. Tässäkin kirjassa on hyviä ajatuksia ystävyydestä ja ystävistä. Tätä on mukava lukea lapselle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.