Maikki Harjanne: Minttu ja ystävät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1978 suomalaislasten kirjahyllyihin alkoi pikkuhiljaa ilmestyä kirjoja, joiden pääroolissa oli hiukan hassunnäköinen pikkutyttö, Minttu. Tämän jälkeen Minttu perheineen on nähty kymmenissä kirjoissa ja sarjan voi mainiosti lukea kuuluvaksi suomalaisen lastenkirjallisuuden moderneihin klassikoihin. Itse elin lapsuuttani 1980- ja 1990-luvuilla ja Mintut kuuluivat olennaisena osana omaan lempilukemistooni.

Tällä kertaa Minttu saa päiväkodista tehtävän: on mietittävä, millainen on hyvä ystävä. Yhdessä päiväkotikaveri Eikon kanssa Minttu alkaa pohtia asiaa ja pian lista onkin jo pitkä. Hyvä ystävä pyytää anteeksi, lukee kirjaa ääneen, auttaa pukemisessa tai leikittää, jos toinen ei vielä osaa. Hyvä ystävä myös rohkaisee lääkärikäynneillä, tulee oikealla hetkellä viereen nukkumaan ja pelkääkin yhdessä toisen kanssa. Listalle mahtuu paljon asioita.

Minttu ja ystävät on kiva kirja tärkeästä aiheesta. Kiinnostuneena odotin, kuinka neljävuotias “kuunteluoppilaani” suhtautuu omaan lapsuuden suosikkiini. Ja kuten arvata saattoi, hän tykkäsi. Luimme kirjaa uudestaan ja uudestaan, joten todistetusti Minttu on pitänyt pintansa – hienoa!

Juuri kyseistä kirjaa oli kiva lukea omalle lapselleen, sillä sen kuvat oli napsittu aiemmista Minttu-kirjoista ja herättivät minussa jonkin verran muistoja. Lisää Minttuja siis luentaan!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...