Paul Moran: Missä mangusti luuraa?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Animal Planet -kanavan katsojien suosikiksi nousi muutama vuosi sitten mangustiyhdyskunnan vaiheita seurannut dokumenttisarja Meerkat Manor eli suomeksi Me mangustit. Kalaharin aavikko Etelä-Afrikassa on ilmeisesti verrattain tylsä paikka asustella, sillä mangustiperhe on lähtenyt matkalle maailman ympäri. Metropolien turistikohteissa pieni mangusti katoaa helposti ihmisvilinään, joten Paul Moranilla monihenkisine työryhmineen onkin tarpeellinen kysymys: Missä mangusti luuraa?

Kolmen piirtäjän, kahden suunnittelijan ja yhden kirjoittajan (sekä yhden suomentajan) työpanos näkyy värikkäässä lasten puuhakirjassa, jossa Martin Handfordin Where’s Wally -kirjoista poiketen hukassa ei olekaan raitapaitainen miekkonen vaan peräti kymmenen pientä mangustia. Mangusteja etsitään New Yorkin Times Squarelta, Moskovan Punaiselta torilta, Isolta valliriutalta, Bankokista, Kiinan muurilta ja niin edelleen. Osa mangusteista löytyy aina helposti, mutta toiset ovat piiloutuneet lähes kuononkärkeään myöten.

Missä mangusti luuraa? on värikäs kuvakirja, joka tekemisen lisäksi tutustuttaa lukijan myös maailman turistikohteisiin ja niissä vallitseviin kulttuureihin. Aikuisen lukijan näkökulmasta kirjan grafiikka voisi olla yksityiskohtaisempaa ja ehkä muutenkin kiinnostavampaa, mutta pienen tarkkailijan silmin asia on varmaankin toisin. Kirjan lopusta löytyvät myös jokaisen kuva-arvoituksen ratkaisut.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...