Paul Moran: Missä mangusti luuraa?

Osta kirja itsellesi

Animal Planet -kanavan katsojien suosikiksi nousi muutama vuosi sitten mangustiyhdyskunnan vaiheita seurannut dokumenttisarja Meerkat Manor eli suomeksi Me mangustit. Kalaharin aavikko Etelä-Afrikassa on ilmeisesti verrattain tylsä paikka asustella, sillä mangustiperhe on lähtenyt matkalle maailman ympäri. Metropolien turistikohteissa pieni mangusti katoaa helposti ihmisvilinään, joten Paul Moranilla monihenkisine työryhmineen onkin tarpeellinen kysymys: Missä mangusti luuraa?

Kolmen piirtäjän, kahden suunnittelijan ja yhden kirjoittajan (sekä yhden suomentajan) työpanos näkyy värikkäässä lasten puuhakirjassa, jossa Martin Handfordin Where’s Wally -kirjoista poiketen hukassa ei olekaan raitapaitainen miekkonen vaan peräti kymmenen pientä mangustia. Mangusteja etsitään New Yorkin Times Squarelta, Moskovan Punaiselta torilta, Isolta valliriutalta, Bankokista, Kiinan muurilta ja niin edelleen. Osa mangusteista löytyy aina helposti, mutta toiset ovat piiloutuneet lähes kuononkärkeään myöten.

Missä mangusti luuraa? on värikäs kuvakirja, joka tekemisen lisäksi tutustuttaa lukijan myös maailman turistikohteisiin ja niissä vallitseviin kulttuureihin. Aikuisen lukijan näkökulmasta kirjan grafiikka voisi olla yksityiskohtaisempaa ja ehkä muutenkin kiinnostavampaa, mutta pienen tarkkailijan silmin asia on varmaankin toisin. Kirjan lopusta löytyvät myös jokaisen kuva-arvoituksen ratkaisut.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...