Gareth P. Jones: Skorpionin klaani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Skorpionin klaani aloittaa Ninjamangustit -sarjan, joka on lapsille suunnattu seikkailullinen kirjasarja. Päähenkilöinä on neljä mangustia, jotka ovat ninjoja. Hongkongin eläintarhasta on kadonnut tiikeri, jolla on erikoiskykyjä. Ninjaporukka lähtee etsimään sitä ja vastassaan heillä on Tirehtööri apulaisineen.

Ideana ninjamangustit ovat aika nerokas, vähän samaan tapaan kuin Kung Fu Panda elokuvapuolella joskus takavuosina. Lopputulos on hyvä ja omaan makuuni sopiva, huumoria ja toimintaa on riittävästi. Näin aikuislukijana suurin ”ongelma” kirjassa oli sen lyhyys ja nopealukuisuus, mutta siihen ei varmaan ole tulossa jatkossakaan muutosta (parempi kohderyhmän kannalta siis).

Kirja ei ole tuleva maailmankirjallisuuden klassikko, mutta siitä huolimatta uppoaa lapsiin melko varmasti hyvin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...