Jari Sinkkonen: Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun

Osta kirja itsellesi

Jari Sinkkonen tunnetaan Pelastakaa Lapset ry:n lastenpsykiatrina, suosittuna luennoitsijana ja poikien ja isien puolestapuhujana. Itse olen nauttinut Sinkkosen kirjoituksista Meidän perhe -lehdessä, Sinkkosen tyyli on hyvä ja jutuissa tuntuu olevan järkeä.

Tämä kirja perustuu luentoihin, joista Sinkkonen on koostanut lapsen elämän varhaisvaiheiden avainasioita käsittelevän kirjan. Tyyli on hyvin populääri ja jutusteleva. Tuloksena on helppolukuinen ja rento kirja, joka ei saarnaa, mutta taatusti herättää ajatuksia vanhemmissa.

Mikäli mietityttää, onko kirjalla mitään annettavaa itselle, kannattaa mennä kauppaan ja lukaista sivulta 269 alkava osio, johon Sinkkonen on ystävällisesti tiivistänyt kirjan olennaisen sisällön muutamalle sivulle. Jokaisen luvun lopusta löytyy lisäksi näppärä tiivistelmä.

Mitä lapsi tarvitsee… kertoo selväsanaisesti, millaista tukea ja turvaa kehittyvä lapsi kaipaa. Sinkkonen ei ohjeista ja määrää, vaan kertoo tutkimustietoa ja anekdootteja. Varsinaiset kasvatusperiaatteet saa kirjan luettuaan kehitellä itse mieleisikseen.

Varhaiskasvatuksen nykykäsityksiin perehtynyt ei välttämättä paljoa uutta opi, mutta tätä kirjaa on silti helppo suositella kaikille vanhemmille, vähintään se tiivistelmä kannattaa lukea eikä koko kirjankaan lukemisessa montaa tuntia mene.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...