Alastair Reynolds: Muistoissa sininen maa

Muistoissa sininen maa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Akinyan suku on yksi maailman menestyneimmistä, kiitos hyvin hoidettujen avaruusbisnesten. Sisarukset Geoffrey ja Sunday Akinya eivät kuitenkaan halua olla bisnesimperiumin perijöitä. Geoffrey tutkii norsuja Afrikassa ja Sunday tekee taidetta Kuun pimeällä puolella.

Geoffrey ja Sunday joutuvat kuitenkin tekemisiin suvun bisnesten kanssa, kun isoäiti ja suvun matriarkka Eunice kuolee. Geoffreyn ja Sundayn serkukset Hector ja Lucas, jotka edustavat suvun bisneshenkisempää limanuljaskapuolta setvivät Eunicen jäämistöä ja löytävät Kuussa olevasta pankista tallelokeron, jonka sisällöstä ei ole selvyyttä. He eivät voi itse lähteä tarkistamaan, mistä on kyse, joten he painostavat Geoffreyn tekemään homman heidän puolestaan.

Tallelokerosta löytyy jotain yllättävää, joka johtaa Geoffreyn ja Sundayn vihjejahtiin halki avaruuden. Jahdin lopusta löytyy jotain yllättävää, mutta siihen pääseminen on melkoisen työn takana ja edellyttää konflikteja ja hieman epämääräisiä liittolaisia. Kirjan lähitulevaisuus on mielenkiintoinen: avaruusmatkailu on arkipäivää, tekoälyt ovat melko kehittyneitä, mutta lainsäädännön rajoittamia, suurinta osaa ihmiskunnasta valvoo Mekanismi-järjestelmä, joka suojelee ihmisiä omalta tyhmyydeltään ja estää esimerkiksi väkivallanteot ennen kuin ne ehtivät tapahtua.

Muistoissa sininen maa on taas hieno kirja Alastair Reynoldsilta. Kirjan puitteet ovat mukavan pienimuotoiset, tapahtumat pyörivät aurinkokuntamme sisällä, pääasiassa Maassa, Kuussa ja Marsissa. Akinyan sisarusten kilpajuoksu on mielenkiintoista ja viihdyttävää luettavaa. Tarinalle on luvassa jatkoa: seuraava osa On the Steel Breeze (Terästuulen yllä) ilmestyy ensi vuonna englanniksi. Yhteensä Poseidonin lapset -trilogian on tarkoitus kattaa 11 000 vuotta ihmiskunnan tulevaisuutta – tässä päästään vasta aivan lähitulevaisuuteen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...