Johanna Tuomola: Murhaaja vierelläsi

Murhaaja vierelläsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Murhaaja vierelläsi on jo viides Johanna Tuomolan Noora Nurkka -rikosro­maani.

Tapahtumat lähtevät liikkeelle, kun juuri miehestään eronnut vakuutusyhtiön työntekijä Marjaana Taipale katoaa ja löytyy sittemmin murhattuna. Kun ta­pahtuu toinen katoaminen ja surma, Noora ja rikoskomisario Pentti Litmanen tajuavat ehkä olevansa tekemisissä sarjamurhaajan kanssa.

Murhaaja vierelläsi ei ole tavanomainen kuka sen teki -dekkari. Päinvastoin lukija on jatkuvasti edellä poliisia ja joutuu vain arvailemaan, mitä vielä ehtii tapahtua. Näinkin jännitys pysyy kelvollisesti koossa loppuun asti, varsinkin kun jonkinlaista yllätysmomenttia on vielä luvassa. Teon motiiviksi paljastuva perhetragedia on sekin ihan uskottavasti, jos kohta hieman osoittelevasti kuvattu.

Rikosjuonen lisäksi kirjassa käsitellään myös sekä Nooran että ohimennen myös Pentin perhe-elämää. Noora joutuu nykyisen puolisonsa kanssa taiste­lemaan entistä miestään vastaan lasten huoltajuudesta, ja kovat keinot ovat käytössä. Myös tämän puolen henkilöasetelmia vaivaa tietty osoittelevuus. Tällainen kaiken mahdollisen aukikirjoittaminen lienee kyllä yleisemminkin kotimaisten dekkariemme helmasynti. Mutta onhan Tuomolan henkilögalleria toki aika mielenkiintoinen ja epäsovinnainenkin.

En ole aikaisemmin tutustunut Tuomolan tuotantoon, mutta varsin luettava dekkaristi hän tuntuu joka tapauksessa olevan. Kirja lienee juuri sopiva kesäiseksi jännitysluettavaksi.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...