Johanna Tuomola: Murhaaja vierelläsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Murhaaja vierelläsi on jo viides Johanna Tuomolan Noora Nurkka -rikosromaani.

Tapahtumat lähtevät liikkeelle, kun juuri miehestään eronnut vakuutusyhtiön työntekijä Marjaana Taipale katoaa ja löytyy sittemmin murhattuna. Kun tapahtuu toinen katoaminen ja surma, Noora ja rikoskomisario Pentti Litmanen tajuavat ehkä olevansa tekemisissä sarjamurhaajan kanssa.

Murhaaja vierelläsi ei ole tavanomainen kuka sen teki -dekkari. Päinvastoin lukija on jatkuvasti edellä poliisia ja joutuu vain arvailemaan, mitä vielä ehtii tapahtua. Näinkin jännitys pysyy kelvollisesti koossa loppuun asti, varsinkin kun jonkinlaista yllätysmomenttia on vielä luvassa. Teon motiiviksi paljastuva perhetragedia on sekin ihan uskottavasti, jos kohta hieman osoittelevasti kuvattu.

Rikosjuonen lisäksi kirjassa käsitellään myös sekä Nooran että ohimennen myös Pentin perhe-elämää. Noora joutuu nykyisen puolisonsa kanssa taistelemaan entistä miestään vastaan lasten huoltajuudesta, ja kovat keinot ovat käytössä. Myös tämän puolen henkilöasetelmia vaivaa tietty osoittelevuus. Tällainen kaiken mahdollisen aukikirjoittaminen lienee kyllä yleisemminkin kotimaisten dekkariemme helmasynti. Mutta onhan Tuomolan henkilögalleria toki aika mielenkiintoinen ja epäsovinnainenkin.

En ole aikaisemmin tutustunut Tuomolan tuotantoon, mutta varsin luettava dekkaristi hän tuntuu joka tapauksessa olevan. Kirja lienee juuri sopiva kesäiseksi jännitysluettavaksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, pitänee lukea tää kesän aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...