Johanna Tuomola: Minkä taakseen jättää

Minkä taakseen jättää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tätä kirjaa ei voi jättää, ei hetkeksikään, sillä kun sen aloittaa, se pitää ottees­saan kuin ruuvipenkki. Minkä taakseen jättää on jännittävä lukuelämys, mitä voi suositella kaikille dekkareiden ystäville.

Johanna Tuomola onnistuu heti alkulehdiltä kietomaan lukijansa sellaiseen verkkoon, josta ei selviä kuin viimeisellä sivulla. Lohjalla on sarjaraiskaaja, joka liikkuu valkoisella pakettiautolla ja valikoi uhrikseen miehiä. Uhreja löytyy sidottuina, alastomina ja raiskattuina aina jonkun poliisin kotitalon läheltä.

Päähenkilönä on juuri lomalta palannut rikosylikonstaapeli Noora Nurkka. Hän on ollut lomalla ampumistapauksen takia, jossa hän on loukkaantunut. Lisäksi hän on mennyt naimisiin ja hänellä on uusi työpari – siitä sitten tutkimaan mystistä raiskaussarjaa.

Uhrit ovat olleet syyllisiä raiskauksiin, mutta päässeet niistä kuitenkin lähes syyttöminä. Kuka otti ohjat omiin käsiinsä ja miksi?

Kirjassa on monta jännittävää lankaa, joita seurata ja jännätä yhtä aikaa. Luulisi, että se olisi sekavaa, mutta ei, kaikki on yhtä arvoitusta, mutta sen seuraaminen on kiehtovaa. Juuri se moninaisuus tekee tästä kirjasta erittäin mielenkiintoisen.

Minkä taakseen jättää on todellinen viihdepakkaus, mutta kyllä se pistää miettimään… Suomessa raiskataan arviolta 7000 naista vuosittain. Vuonna 2010 annettiin 95 raiskaustuomiota.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...