Nassim Nicholas Taleb: Musta joutsen : erittäin epätodennäköisen vaikutus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nassim Nicholas Taleb on erikoistunut mustiin joutseniin eli erittäin epätodennäkösiin tapahtumiin, joita on mahdoton ennustaa ja joiden vaikutukset ovat erittäin vakavia. Ne voivat olla hyviä tai huonoja, mutta olivat ne kumpia tahansa, ne yleensä sotkevat kaikenlaiset ennustukset täysin. Miten niihin sitten voi varautua?

Talebilta irtoaa vastauksia ja muun muassa ihan pätevältä kuulostava sijoitusstrategia, mutta pääpaino tuntuu olevan taloustieteilijöiden ja muiden työkseen ennusteita laativien pilkkaamisessa. Potenssilait ja fraktaalit kun tuntuvat saavan perinteisiin Gaussin käyröihin nojaavat tilastotieteilijät vallan sekaisin.

Kirjan idea on hyvä, mutta toteutus ei niinkään. Talebin kerrontatapa on turhankin kumpuileva ja harhaileva. Kirja kaipaisi tiivistämistä. Asiaa ei auta paikoin tönkkö suomennos, joka on lisäksi täynnä pieniä kirjoitusvirheitä. Huolimattomuutta! Kannattaa siis lukea tämä kirja englanniksi, jos mahdollista. Lukeminen nimittäin kannattaa, kirjan puutteista huolimatta sen sisältö on vähintäänkin mielenkiintoista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...