Mia Vänskä: Musta kuu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elokuinen mökkikylä, jossain metsän keskellä ja järven rannalla. Paikalla on rauhaa ja hiljaisuutta arvostavia matkailijoita. Perheenäiti, joka kaipaa hermolepoa. Bändi, jonka keulahahmo on riekkunut vähän liikaa lööpeissä. Isä pienen tyttärensä kanssa. Vanhempi pariskunta viettämässä kuherruskuukauttaan.

Kirja täräyttää lopputuleman pöytään heti aluksi: poliisit ovat tutkimassa mökkikylää ja ainakin valtaosa vieraista on kuollut. Joka paikasta löytyy lisäksi erikoisia mustia perhosia, niin ikään kuolleina. Mitä oikein on tapahtunut?

Mia Vänskän esikoisteos Saattaja oli lupaavan hyvä, mutta Musta kuu on vielä parempi. Nyt tunnelma kantaa paremmin koko kirjan halki, tästä puuttuu tyystin Saattajaa vaivannut lopun lässähtäminen. Kirja on rakennettu hyvin: prologi virittää heti tunnelmaan, jonka jälkeen on hyvä alkaa rakentelemaan tapahtumia ja esittelemään henkilöitä. Tarinassa on paljon todella lupaavaa pahaenteisyyttä.

Musta kuu on tunnelmallinen, jännittävä kauhukertomus, jonka päähenkilöiden synkät salaisuudet ja hieno tapa yhdistellä tarinaan kansanperinnettä ja paikan historiaa toimivat erinomaisesti. Nappiosuma.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...