Mia Vänskä: Musta kuu

Musta kuu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elokuinen mökkikylä, jossain metsän keskellä ja järven rannalla. Paikalla on rauhaa ja hiljaisuutta arvostavia matkailijoita. Perheenäiti, joka kaipaa hermolepoa. Bändi, jonka keulahahmo on riekkunut vähän liikaa lööpeissä. Isä pienen tyttärensä kanssa. Vanhempi pariskunta viettämässä kuherruskuukauttaan.

Kirja täräyttää lopputuleman pöytään heti aluksi: poliisit ovat tutkimassa mökkikylää ja ainakin valtaosa vieraista on kuollut. Joka paikasta löytyy lisäksi erikoisia mustia perhosia, niin ikään kuolleina. Mitä oikein on tapahtunut?

Mia Vänskän esikoisteos Saattaja oli lupaavan hyvä, mutta Musta kuu on vielä parempi. Nyt tunnelma kantaa paremmin koko kirjan halki, tästä puuttuu tyystin Saattajaa vaivannut lopun lässähtäminen. Kirja on rakennettu hyvin: prologi virittää heti tunnelmaan, jonka jälkeen on hyvä alkaa rakentelemaan tapahtumia ja esittelemään henkilöitä. Tarinassa on paljon todella lupaavaa pahaenteisyyttä.

Musta kuu on tunnelmallinen, jännittävä kauhukertomus, jonka päähenkilöiden synkät salaisuudet ja hieno tapa yhdistellä tarinaan kansanperinnettä ja paikan historiaa toimivat erinomaisesti. Nappiosuma.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...