Aki Ollikainen: Musta satu

Musta satu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aki Ollikaisen kirjaa osattiin odottaa. Nälkävuosi oli niin upeaa kerrontaa, että sellaista lukisi lisää ja hyvä niin, sillä nyt on käsillä Musta satu.

Jo kansi on lumoava, lähes musta, mutta silti niin uskomaton tunnelman välittäjä. Sitä siis vaan katselisi joka kulmasta. Kannet auki ja sitten sinne satuun, mustaan satuun.

Heti alusta alkaa kammotus, sadunomainen hiuksia nostattava tunne: kammottava löytö Tattarisuon lähteessä. Tämä vanha mysteeri vuodelta 1931 on tämän kirjan aihe. Satu, joka perustuu tositapahtumiin, tuo sille sen hyytävän lisämausteen.

Ollikainen kertoo Heinosta, viinatrokarista, joka muistelee lapsuuttaan, lapsuuden ystäväänsä Joonaa ja sitä, miten ne päättyvät, lapsuus ja elämä.

Teksti on erittäin kaunista ja välillä karun ravistelevaa, todella nautittavaa. Juuri kun oikein antautuu sanojen soljuvalle kauneudelle, tulee nippu sanoja, jotka paiskataan päin näköä, niin että herää, käsittää, että juuri niin, kaikki ei ole niin kuin ensin luulisi.

Kun tämän kirjan on lukenut, sen voi aloittaa saman tien uudestaan, sillä aivan varmasti siitä on moneksi kerraksi.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...