Aki Ollikainen: Musta satu

Osta kirja itsellesi

Aki Ollikaisen kirjaa osattiin odottaa. Nälkävuosi oli niin upeaa kerrontaa, että sellaista lukisi lisää ja hyvä niin, sillä nyt on käsillä Musta satu.

Jo kansi on lumoava, lähes musta, mutta silti niin uskomaton tunnelman välittäjä. Sitä siis vaan katselisi joka kulmasta. Kannet auki ja sitten sinne satuun, mustaan satuun.

Heti alusta alkaa kammotus, sadunomainen hiuksia nostattava tunne: kammottava löytö Tattarisuon lähteessä. Tämä vanha mysteeri vuodelta 1931 on tämän kirjan aihe. Satu, joka perustuu tositapahtumiin, tuo sille sen hyytävän lisämausteen.

Aki Ollikainen kertoo Heinosta, viinatrokarista, joka muistelee lapsuuttaan, lapsuuden ystäväänsä Joonaa ja sitä, miten ne päättyvät, lapsuus ja elämä.

Teksti on erittäin kaunista ja välillä karun ravistelevaa, todella nautittavaa. Juuri kun oikein antautuu sanojen soljuvalle kauneudelle, tulee nippu sanoja, jotka paiskataan päin näköä, niin että herää, käsittää, että juuri niin, kaikki ei ole niin kuin ensin luulisi.

Kun tämän kirjan on lukenut, sen voi aloittaa saman tien uudestaan, sillä aivan varmasti siitä on moneksi kerraksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Samaa mieltä Pyryn kanssa. Taaskin vahvistus havainnolleni, että vaikka esikoisteos olisi erinomainen, toinen kirja ei useinkaan yllä samalle tasolle. Painostaako kustantaja julkaisemaan seuraavan liian nopeasti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...