Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä

Muutama lämmin päivä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muutamaan lämpimään päivään mahtuu paljon arkisia tunnelmia, tunteita ja yllättäviä käänteitä. Maarit Verronen on novellinkirjoittana hyvä leijumaan oudon ja arkisen välimaastossa. Tämän kokoelman novelleissa on hyvinkin arkisia tapahtumia, mutta välillä myös yllättäviä käänteitä.

Novelleissa ihmiset ovat avuliaita, keskustelevat avoimesti toistensa kanssa, lähestyvät toisia ihmisiä – mutta aina välillä asiat menevät oudosti. Aloitusnovellin Luovuttaja aloittaa auttamisuransa verenluovuttajana, mutta siinä vaiheessa kun luovutettavana on oikea käsivarsi, mennään jo vankasti kummallisen puolelle.

Kapteeni on tottunut lentämään vähän romuilla lentokoneilla, mutta entäs kun koko kone hajoaa matkalla – ja pitää sitten nopeasti koota kasaan, jotta kentältä päästään pois äkisti. Konsultti sovittelee kahden tahon välillä, mutta kieroin motiivein.

Ja niin edelleen. Näissä novelleissa on ammattikirjoittajan taidokas ote, omituisen lämminhenkinen tunnelma ja sopiva ripaus traagisuutta mausteeksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...