Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä

Muutama lämmin päivä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muutamaan lämpimään päivään mahtuu paljon arkisia tunnelmia, tunteita ja yllättäviä käänteitä. Maarit Verronen on novellinkirjoittana hyvä leijumaan oudon ja arkisen välimaastossa. Tämän kokoelman novelleissa on hyvinkin arkisia tapahtumia, mutta välillä myös yllättäviä käänteitä.

Novelleissa ihmiset ovat avuliaita, keskustelevat avoimesti toistensa kanssa, lähestyvät toisia ihmisiä – mutta aina välillä asiat menevät oudosti. Aloitusnovellin Luovuttaja aloittaa auttamisuransa verenluovuttajana, mutta siinä vaiheessa kun luovutettavana on oikea käsivarsi, mennään jo vankasti kummallisen puolelle.

Kapteeni on tottunut lentämään vähän romuilla lentokoneilla, mutta entäs kun koko kone hajoaa matkalla – ja pitää sitten nopeasti koota kasaan, jotta kentältä päästään pois äkisti. Konsultti sovittelee kahden tahon välillä, mutta kieroin motiivein.

Ja niin edelleen. Näissä novelleissa on ammattikirjoittajan taidokas ote, omituisen lämminhenkinen tunnelma ja sopiva ripaus traagisuutta mausteeksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 235 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...