Dorothy L. Sayers: Myrkkyä

Myrkkyä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuudes Peter Wimsey -dekkari Myrkkyä on sarjassa varsin keskeinen, sillä se esittelee dekkarikirjailija Harriet Vanen, josta tuli sittemmin useammankin Wimsey-kirjan varsinainen päähenkilö.

Niinpä kun kirja alkaa oikeudenistunnosta, jossa Harriet Vane on syytettynä miesystävänsä, kirjailija Philip Boyesin, murhaamisesta myrkyttämällä, tuomarin varsin tiukasta puheenvuorosta huolimatta on selvää, ettei Vanea tuomita hirtettäväksi – vaikka hän onkin todistettavasti käynyt ostamassa arsenikkia ja on perehtynyt arsenikkimyrkytyksiin perusteellisesti, koska kirjoittaa aiheesta dekkaria.

Oikeudenistuntoa seuraamassa on tietysti lordi Peter Wimsey, joka ihastuu Vaneen välittömästi ja päättää ryhtyä toimeen pelastaakseen syyttömänä pitämänsä naisen kuolemantuomiolta. Valamiehistö ei pääse yksimielisyyteen Vanen syyllisyydestä, joten asia lykätään myöhempään käsittelyyn uudella valamiehistöllä ja Wimsey saa aikaa kaivella esiin totuuden Boyesin kuolemasta – oliko se kuitenkin itsemurha vai murhasiko Boyesin joku muu.

Varsin näppärästi rakenneltu rikosjuttu Myrkkyä joka tapauksessa on. Wimseyllä on mielenkiintoiset keinot ja paljon hyviä apureita. Ihan kaikki Wimseyn menetelmät eivät välttämättä kestä päivänvaloa, eikä ihan jokaista todistetta kaiveta esiin tavalla, joka nykystandardeilla kelpaisi oikeudessa, mutta sen viihdyttävämpäähän tämä kaikki lukijalle on. Perinteisten dekkarien ystäville Dorothy L. Sayersin tuotantoa on helppo suositella ja tämä sopii mainiosti ensimmäiseksi tuttavuudeksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...