Ilkka Mattila: My?teerinmurtajat huvipuistossa

Osta kirja itsellesi

Sain käsiini hauskan kirjan, jonka lukemista piti tovi opetella, sillä kirjaa luetaan toki perinteisesti, mutta apuna käytetään QR-koodeja. Tarvitsee siis älypuhelimen pysyäkseen juonen käänteissä mukana.

Kirjassa ratkotaan erilaisia mysteereitä, jotka sijoittuvat huvipuistoon ja nyt hyvin paljon Kouvolassa sijaitsevan Tykkimäen huvipuiston kaltaiseen paikkaan nimeltään Tykkymäki. Etsiväperhe tulee mummon rättisitikalla huvipuistoon ja heti alkaa tapahtua jos vaikka mitä ja kukin vuorollaan ratkoo mysteerit auki. Vaan lukija voi myös osallistua.

Kirjaa oli kiva lukea, koska välillä pääsi aina QR-koodin kautta näkemään kuvia, videoita tai tiedostoja. Selkeät ohjeet ovat kirjan alussa, joskin uskon, että suurin osa nuorista hoksii heti, mitä tulee tehdä.

My?teerinmurtajia voi lukea yksin tai yhdessä ihan kenen kanssa vaan. Voi ratkoa ongelmia ja leikkiä salapoliisia. Onnistua ratkaisemaan mysteerin tai useamman. Ikäsuositus on 10-99 vuotta. Näkisin koko perheen tai vaikkapa koululuokan yhdessä lukemassa.

Tekstiä on helppo lukea ja useat kivat kuvat tukevat tarinaa. Kirjan kuvittajana on toiminut Heikki Väyrynen.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...