Hannu Ylönen: Myyrän salainen elämä : Suomen yleisimmän nisäkkään jäljillä

Osta kirja itsellesi

Orava, rusakko vai joku kauris? Suomen runsaslukuisimpia nisäkkäitä miettiessä saattaa mennä sormi suuhun, jos ei ole perehtynyt asiaan, sillä niitä runsaimpia näkee perusretkeilyllä harvoin. Pikkujyrsijät ovat runsaudessaan aivan omassa luokassaan, tässä kirjassa esiteltävä metsämyyrä ainakin huippuvuosinaan se ykkönen.

Luvut alkavat myyrän näkökulmasta kirjoitetuilla tarinoilla. Tietokirjassa eläimen rooliin hyppääminen ei ole helppoa, mutta Hannu Ylönen onnistuu siinä hyvin. Runkona ovat kuitenkin omat vuosia kestäneet tutkimukset, jotka tarjoillaan lukijalle todella ymmärrettävällä tavalla.

Kannanvaihtelu, sen tutkiminen ja siitä johdannaiset asiat ovat teoksen keskiössä. Myyräsykleistä on keskusteltu vuosia, mutta yhtä teoriaa siihen ei taida olla vieläkään. Ylönen avaa asiaa selkeästi ja tuo mielipiteensä esiin pääosin omien tutkimustensa kautta.

Vaikka päätähti on metsämyyrä, niin myös peltomyyrällä sekä myyriä syövillä pedoilla, etenkin lumikolla, on vahva rooli. Tiettyjen pöllölajien tai petolintujen runsaus tietyllä alueella onkin yksi parhaimpia merkkejä huomata myyrien runsas esiintyminen.

Myyrän salainen elämä on selkeä, monipuolinen ja mielenkiintoinen teos.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...