Susanna Hynynen ja Dess Terentjeva: Neonkaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luupoikien välistä työntyi esiin keihäänvarteen kiinnitetty veitsi. Isku tuli niin nopeasti, ettei Vera edes tajunnut sitä, kun terä jo upposi Diman vatsaa. Dima huusi ja heilautti kirvestään luupoikia päin. Slava valitsi uhrinsa ja oli ampumassa, kun lähin luupoika hyppäsi eteenpäin ja tarttui Slavan asetta pitelevään käteen. Dima työnsi itsensä kolmannen luupojan ja Veran väliin. Puskin raakkui heidän yläpuolellaan.

Vera on suomalainen venäläiset juuret omaava nuori, joka hakee oman ikäistensä hyväksyntää, katselee haikaillen ikäistensä nuorten miesten perään ja ikävöi ystäväänsä Tarkkista, joka on ollut kadoksissa jo jonkun aikaa. Eräänä päivänä hän törmää Slavaan, huikean hyvännäköiseen nuoreen kundiin, joka kertoo vievänsä Veran Tarkkiksen luo. Vera lähtee Slavan matkaan ja päätyy fantasiakaupunki Elmiin ja Gorkyjen jengiin, jonka suojelija on Baba Jaga; babuska, joka syö huonosti käyttäytyvät lapset elävältä.

Susanna Hynysen ja Dess Terentjevan luoma fantasiamaailma ammentaa olemassa olevista kansantaruista ja legendoista samaan tapaan kuin televisiosarja Supernatural. Miehet ja naiset ovat komeita, haluttavia ja itsenäisiä, jengissä aika kuluu juhlien, juoden ja harrastaen seurauksetonta seksiä ja naapurijengien kanssa taistellaan, juonitaan ja seurustellaan. Kirja ei anna lukijansa hengähtää, sillä tapahtumat seuraavat toisiaan nopein leikkauksin ja juonenkäänteet todella sopisivat hyvin televisiosarjaan.

Neonkaupunki on viihdyttävä ja nuorten suuhun sopivalla kielellä kirjoitettu kirja, joka imaisee mukaansa. Kirjan henkilöhahmot ovat osin varsin ennalta-arvattavia mutta juoni kuitenkin sen verran monipolvinen, että tarinan parissa viihtyy ja kirja päättyy niin, että trilogian seuraavaa osaa jää odottamaan. Vahva uusi suomalainen fantasiakirjasarjan avaus, joka on tutustumisen arvoinen kaikille fantasiasta kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...