Ken MacLeod: Newton’s Wake

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vauhdikas avaruusooppera alkaa Carlylen klaanin taisteluarkeologien rynnäköllä tutkimaan kilometrin korkuista timanttirakennelmaa tuntemattomalla planeetalla. Planeetta paljastuu eristyksiin joutuneen ihmiskunnan osasen asuttamaksi, eikä yksinkertaiseksi luultu tehtävä olekaan aivan pikkujuttu.

Newton’s Wake pursuaa futuristista teknologiaa ja vauhdikasta toimintaa. Oopperaa sävyttää hyvä huumori ja mielenkiintoiset henkilöt, ja onpa seassa hitunen pohdiskelevaakin otetta. Maailmassa, jossa ihmismielen voi tarvittaessa varmuuskopioida tietokoneelle, on aivan uudenlaisia filosofisia kysymyksiä. Millaisen kirjeen itse kirjoittaisit kopiosta palautettavalle itsellesi, jos tietäisit kuolevasi kohta?

Newton’s Wake on kaikin puolin tyylikäs paketti avaruusoopperan ystäville, juonen vauhti kantaa lähes koko teoksen verran ja loppukin menee samalla potkulla, vaikka vähän jo alkaakin tökkiä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...