Ken MacLeod: Newton’s Wake

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vauhdikas avaruusooppera alkaa Carlylen klaanin taisteluarkeologien rynnäköllä tutkimaan kilometrin korkuista timanttirakennelmaa tuntemattomalla planeetalla. Planeetta paljastuu eristyksiin joutuneen ihmiskunnan osasen asuttamaksi, eikä yksinkertaiseksi luultu tehtävä olekaan aivan pikkujuttu.

Newton’s Wake pursuaa futuristista teknologiaa ja vauhdikasta toimintaa. Oopperaa sävyttää hyvä huumori ja mielenkiintoiset henkilöt, ja onpa seassa hitunen pohdiskelevaakin otetta. Maailmassa, jossa ihmismielen voi tarvittaessa varmuuskopioida tietokoneelle, on aivan uudenlaisia filosofisia kysymyksiä. Millaisen kirjeen itse kirjoittaisit kopiosta palautettavalle itsellesi, jos tietäisit kuolevasi kohta?

Newton’s Wake on kaikin puolin tyylikäs paketti avaruusoopperan ystäville, juonen vauhti kantaa lähes koko teoksen verran ja loppukin menee samalla potkulla, vaikka vähän jo alkaakin tökkiä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...