Ilppo Vuorinen: Seili : elon kirjoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi lempikohteistani on aina ollut Seilin saari. Sen kaikki kiehtovat tarinat, olivat tosia tai eivät, ovat olleet aina suosikkejani. Koskaan en ole saarella käynyt, mutta nyt olen – tämän kirjan kanssa. Ilppo Vuorisen kirja Seilistä on niin kattava kierros lukuisine kuvineen, että sen matkassa viihdyin tovin jos toisenkin.

Ilppo Vuorinen on todella perehtynyt aiheeseen, kertoo ja kuljettaa lukijaa ympäri saarta ja samalla kuvat siivittävät kerrontaa. Kirja alkaa kun saavutaan saarelle. Hyvin opastetaan, millä aluksella pääsee ja mihin se rantautuu, mutta myöskin se, miten voi tulla omalla veneellä.

Sitten lähdetään kulkemaan pitkin saarta, kerrotaan mikä mikin rakennus on ja mitä missäkin on joskus ollut. Itseäni hämmästytti se, miten paljon siellä loppujen lopuksi on kaikkea. Olinhan lukenut vain tarinoita.

Seilillä on oma historiansa, oma aikansa sairaalalla, potilaiden hoidolla. Nykyisin siellä toimii tutkimuslaitoksia, joista kerrotaan kirjassa erittäin hyvin. Luonnonsuojelu ja merentutkimus ovat saaneet olla Seilillä, joka on erittäin hieno asia.

Jos kerrotaankin Seilin saaresta, niin kylkiäisinä saa paljon monenlaista muutakin tietoa, muiden muassa kirkkolaivoista. Luin tätä, tutustuin ihan kaikessa rauhassa, jotta sain aina makustella lukemaani.

Tämä kirja on asiallinen tietoteos, josta siis viehätyin todella. Turhaa jaarittelua ei ole vaan se, mikä on kerrottu, on napakkaa tekstiä ja siihen luottaa. Luvut on jaksotettu hyvin ja ne eivät ole liian pitkiä. Ei tainnut olla yhtää aukeamaa, jossa ei olisi ollut kuvaa.

Suosittelen kirjaa lämpimästi ihan kenelle tahansa. Minä laitan sen nyt hellästi omaan hyllyyni, jotta voin siihen vielä palata ja ehkäpä joskus vielä pääsen käymään Seilin saarella, jolloin minulla ainakin on hyvät taustatiedot.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...