Boris Hurtta: Noidan nahka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomalaisia spefi- ja kauhunovelleja lukeneelle Boris Hurtta on tietysti tuttu nimi. Tähän kokoelmaan on koottu Hurtan novelleja 1990-luvulta ja 2000-luvulta, juttuja on julkaistu aikaisemmin muun muassa Portissa, Yöjutussa, Finnzinessä ja Usvassa. Yksiin kansiin kokoaminen palvelee tarkoitustaan, koska osa novelleista pyörii saman aihepiirin ympärillä ja siksi hyötyy sukulaistensa läheisyydestä.

Hurtta pyörittelee kokoelman alkupäässä lovecraftiaanisia tunnelmia sanoinkuvaamattomasta kuoriaiskultista, jonka mittaamaton pahuus pulpahtelee pintaan siellä sun täällä, muun muassa erikoisessa tukholmalaisessa antikvariaatissa. Muutakin nähdään, muun muassa viikinkitaruja ja suomalaissiirtolaisia Yhdysvalloissa. Kokonaisuus on vaihtelevan tasoinen, ei näistä ihan jokainen timanttia ole. Mutta riittävän moni on, jotta tämä kokoelma kannattaa lukaista läpi, jos kotimainen kauhukirjallisuus ja sanoinkuvaamattomat kultit kiinnostavat.

Pakko on vähän ihmetellä kokoelman nimeä Noidan nahka, kun sen nimistä tarinaa ei kirjassa ole, ja muutenkin kirja on Turbatorin tapaan aika kotikutoisen oloinen, mutta sisältö onneksi toimii. On hyvä, että näitä lehdissä ilmestyneitä novelleja kootaan tällaisiksi kokonaisuuksiksi ja kansiin, koska kirjastojen kokoelmiinhan nämä pienipainoksiset kirjat onneksi jäävät saataville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...