Laura Lähteenmäki: North End : Niskaan putoava taivas

Osta kirja itsellesi

Taivas putoaa Teklan niskaan. Teinityttö Tekla on joutunut muuttamaan isän työn perässä kauas pohjoiseen, North Endiin, jossa on hirveän kylmää ja muutenkin epämiellyttävää. Kaikki kaveritkin ovat jääneet etelään. Isä ja äiti ovat eronneet ja asuvat kotona vuoroviikoin.

Kun erään kerran käy sekaannus, eikä isä olekaan tulossa kotiin kun äiti on jo ehtinyt lähteä, Tekla näkee tilaisuutensa tulleen: viikko ilman vanhempia on loistava tilaisuus. Asiat eivät suju kuitenkaan aivan parhaalla tavalla. Elämä ilman vanhempia onkin raskasta. Lisäksi suklaatehtaalle, jossa isä on töissä, tehdään terrori-isku ja hermoille käypä pikkuveli Kaurikin katoaa.

Tekla pääsee sentään tutustumaan North Endin naapureihinsa. Uusien kaverien apua tarvitaankin, että viikosta ilman vanhempia selviää. Kirjan teemoja ovatkin ystävyyssuhteet – niin suhteiden pätkiminen vanhoihin, muuton jälkeen taakse jääneisiin kavereihin, kuin uusien ystävien saaminen – ja toisaalta perhe. Yksi teema on kaakaontuotannon epäreiluus. Ajattelemisen aihetta viihteen ohessa, siis.

Kirja aloittaa uuden North End -sarjan, joka sijoittuu epämääräiseen tulevaisuuteen Muutoksen jälkeen. Luonnonvarat ovat vähissä, talvet ovat jääkylmiä ja ilmasto on muuttunut. Perinteisiä dystopiakuvioita siis. Niskaan putoava taivas on näppärä alku kirjasarjalle ja odotan mielenkiinnolla, miten Lähteenmäki tästä jatkaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...