M. John Harrison: Nova Swing

Nova Swing

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nova Swing ei ole varsinaisesti jatko-osa Valolle, sillä se ei jatka edeltäjänsä juonta. Tarinat kuitenkin sijoittuvat samaan maailmaan: myös Nova Swingissä taivaalla hohtaa mystinen Kefahuchin Vuo. Saudade-planeetalla Vuo on esillä konkreettisemminkin, sillä palasia siitä on pudonnut planeetalle synnyttäen mystisen tapahtumapaikan.

Vic Serotonin on matkaopas, joka vie turisteja pällistelemään tapahtumapai­kan epäluotettavaa todellisuutta ja käy kauppaa alueelta löytyneillä artefak­teilla. Muun ajan Vic hengaa Liv Hulan Black Cat White Cat -baarissa (jonka ohi marssii säännöllisesti valtaisia laumoja mustia ja valkoisia kissoja). Poliisin artefaktijaoston etsivä Lens Aschemann, vanhan Einsteinin näköinen mies, on sattuneista syistä myös kiinnostunut Vicistä.

Film noirille ominaista henkilögalleriaa futuristisessa ympäristössä pyörittävä teos on monin tavoin tuttua M. John Harrisonia: kieli on koukeroista ja maa­lailevaa, juoni vaikeaselkoinen, tarina kaunis. Saudade on portugalia ja suo­mentuu lähinnä kai kaihoksi, ja tietty kaihoisuus onkin olennainen osa kirjan tunnelmaa. Tapahtumapaikka on läheistä sukua Stalkerin Vyöhykkeelle.

Nova Swing on hämmentävä kirja, joka ei vastaa jokaiseen herättämäänsä kysymykseen. Sen lukeminen on retki omaperäiseen maailmaan, jossa tapahtuu kummallisia asioita. M. John Harrison on jälleen kerran onnistunut luomaan lumoavan kirjan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...