Minna Kurttila, Sannamaria Kurttila ja Carolina Morera: Nukkumatti ja yötön yö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nukkumatilla on ongelma. Ei siinä kaikki, että hänen pitäisi keretä nukuttamaan joka ikinen ihminen yön aikana, mutta mitäs sitten, kun aurinko ei laske lainkaan ja ihmiset eivät vetäydy yöpuulle ajoissa? Vaikka parhaansa yrittää, ei Nukkumatti millään kerkeä kaikkien ihmisten luo ajoissa. Pahantuuliset ja väsyneet yökukkujat eivät naurata Nukkumattiakaan.

Nukkumisongelmat ovat lapsiperheissä tuttu ongelma ja varmasti jokunen lastenkirjakin on asiaa käsitellyt. Minna Kurttilan kirjoittama ja Sannimaria Kurttilan ideoima lastenkirja käsittelee asiaa hauskasta näkökulmasta ja tuo teeman käsittelyyn kirjaimellisesti hieman Lapinlisää. Keskiyön aurinko, revontulet, sääsket ja totta kai itse Joulupukki ovat kaikki kirjassa läsnä antamassa Nukkumatille oman neuvonsa ongelman ratkaisuun.

Carolina Moreran sympaattiset kuvitukset tuovat hienosti hahmot eloon, Nukkumatti erityisesti näyttää juuri siltä kuin lapsena kuvittelinkin. Nukkumatti ja yötön yö on hyvä valinta erityisesti heille, jotka etsivät lastenkirjaa univaikeuksista tai Lapin luonnosta ja kulttuurista, mutta miksipä ei myös muillekin.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...