Minna Kurttila, Sannamaria Kurttila ja Carolina Morera: Nukkumatti ja yötön yö

Osta kirja itsellesi

Nukkumatilla on ongelma. Ei siinä kaikki, että hänen pitäisi keretä nukuttamaan joka ikinen ihminen yön aikana, mutta mitäs sitten, kun aurinko ei laske lainkaan ja ihmiset eivät vetäydy yöpuulle ajoissa? Vaikka parhaansa yrittää, ei Nukkumatti millään kerkeä kaikkien ihmisten luo ajoissa. Pahantuuliset ja väsyneet yökukkujat eivät naurata Nukkumattiakaan.

Nukkumisongelmat ovat lapsiperheissä tuttu ongelma ja varmasti jokunen lastenkirjakin on asiaa käsitellyt. Minna Kurttilan kirjoittama ja Sannimaria Kurttilan ideoima lastenkirja käsittelee asiaa hauskasta näkökulmasta ja tuo teeman käsittelyyn kirjaimellisesti hieman Lapinlisää. Keskiyön aurinko, revontulet, sääsket ja totta kai itse Joulupukki ovat kaikki kirjassa läsnä antamassa Nukkumatille oman neuvonsa ongelman ratkaisuun.

Carolina Moreran sympaattiset kuvitukset tuovat hienosti hahmot eloon, Nukkumatti erityisesti näyttää juuri siltä kuin lapsena kuvittelinkin. Nukkumatti ja yötön yö on hyvä valinta erityisesti heille, jotka etsivät lastenkirjaa univaikeuksista tai Lapin luonnosta ja kulttuurista, mutta miksipä ei myös muillekin.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...