John Grisham: Oikeuden vartijat

Oikeuden vartijat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

John Grishamin Oikeuden vartijat kertoo korruptiosta, salaliitosta ja ennen kaikkea amerikkalaisen oikeusjärjestelmän virheistä. Kirjan päähenkilö on Cullen Post, asianajaja ja pappi, jonka elämäntehtävänä on vapauttaa syyttömiä vankilasta.

Duke Russell odottaa vankilassa kuolemantuomion täytäntöönpanoa, mutta hän on syytön mies. Quincy Miller istuu elinkautista murhasta lavastettuna. Cullen Post ja hänen työkaverinsa aikovat vapauttaa molemmat, vaikka vastassa on juonikkaita syyttäjiä, korruptoituneita poliiseja ja murhaajia – niitä oikeasti syyllisiä. 

Oikeuden vartijat yhdistää Grishamin lempiteemat: kuolemantuomion vastustamisen, liberaalin uskonnollisuuden, oikeussalidraaman ja Yhdysvaltojen yhteiskunnan epäkohdat. Grishamin päähenkilö Post on samanlainen kuin lähes kaikki muutkin Grishamin päähenkilöt: mies, jolla on kyyninen ulkokuori, mutta idealistinen sisin. Kunnon mies, joka taistelee pahaa järjestelmää vastaan ja puolustaa pientä ihmistä. 

Oikeuden vartijat ei ole terävintä John Grishamia, mutta hän osaa kirjoittaa sujuvasti ja jopa ärhäkästi hänelle tärkeistä aiheista. Viime vuosina Grishamin kirjat ovat muuttuneet kevyemmiksi, mutta hänen kirkasotsaisuutensa on arvostettavaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...