Siiri Enoranta: Omenmean vallanhaltija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Täytyy myöntää: olin ennakkoluuloinen. Parikymppinen esikoiskirjailija, yli 500-sivuinen fantasiaseikkailu — voiko lopputulos olla mistään kotoisin? Omenmean vallanhaltija on kuitenkin jännittävä ja toimiva fantasiasatu. Maailman parhaat ystävykset Nez ja Ninir joutuvat onnettomuuteen, jossa Ninir loukkaantuu vakavasti. Nez lähtee etsimään parannuskeinoa, hinnalla millä hyvänsä.

Nez joutuu lähtemään vaaralliselle etsintäretkelle, joka vie tämän jopa toisiin maailmoihin. Matkalla Nez kohtaa monenlaisia haasteita, joista hänen täytyy selvitä sisukkuudella, rohkeudella ja Niniriä kohtaan tuntemansa rakkauden voimalla. Matkan varrella Nez joutuu tekemään isoja valintoja ja kohtaamaan yllätyksiä.

Perusrakenteeltaan Omenmean vallanhaltija on hyvin perinteistä etsintäfantasiaa, joka etenee kuin tietokonepeli tasolta toiselle aina uusiin haasteisiin. Tässä ei mitään uutta, mutta Nezin kohtaamat haasteet ovat paikoin omaperäisiä ja mielenkiintoisia. Toisinaan kuljetaan kuluneiksi ravattuja polkuja, mutta Siiri Enoranta on keksinyt aivan riittävästi omiakin ideoita.

Kirjalla on tosiaan mittaa noin 560 sivua, joten olisi helppoa laukoa kritiikkikliseitä tiivistämisen tarpeesta. Niin en kuitenkaan tee, sillä pituudestaan huolimatta kirja eteni reippaasti eikä oikeastaan tuntunut missään vaiheessa liian pitkältä. Yksittäiset episodit eivät veny liian pitkiksi, eikä niitä ole liikaa.

Kelpo tarina, siis, kyllä tällaisella seikkailulla ystäviä saa varsinkin nuoremmista fantasiankuluttajista. Kaikenlukeneiden konkarien hurmaaminen on sitten eri juttu.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Aivan U-P-E-A kirja! luin kokonaan, ihastuin heti. Toivottavasti Siiri Enoranta kirjoittaa lisää kirjoja! Toivottaa: Pihla, 12v

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...