Paula Nivukoski: Onnelliset aakkoset

Onnelliset aakkoset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Paperitaivaalle kohoaa Q. – – – Tavallista iltaa ei tullutkaan. – – – Puutarhan pienimmässä sopukassa supatellaan.

Onnelliset aakkoset on kirjailija Paula Nivukosken ihastuttava aakkos aakkoselta etenevä kirjainmatka halki Muumilaakson. Pääosassa ovat erilaiset tunnelmat, tottahan toki tutut hahmot, mutta myös ne, jotka usein jäävät parrasvalojen ulkopuolelle.

Aukeamien lähtökohta on kirjaimissa, niiden ympärille rakentuvissa sanoissa ja lauseissa. Mistään likimainkaan perinteisestä aapisesta ei kuitenkaan ole kyse.

Kun Tove Janssonin ainutlaatuinen kuvitus vielä sitoo tekstit kontekstiinsa, tekee atmosfääristä täydellisen, on kokonaisuus aika lailla moitteeton. Nivukosken tyyli kirjoittaa on yllättävän janssonmainen, jotkut lauseista voisivat hyvin olla muumikirjoista lainattuja.

Tämä teos kuuluu eittämättä jokaisen muumifanin kirjahyllyyn.

Pikkuinen hupsuus pitää pahan mielen poissa. – – – Seikkailu on saippuakupla. Sen sisälle sopii sopivasti kaksi ystävystä.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...