Donald E. Westlake: Ottakaa pankki kiinni!

Ottakaa pankki kiinni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pikkurosvo John A. Dortmunderilla ja kumppaneilla on mielessään hieman erilainen pankkiryöstö: tällä kerralla tarkoitus olisi varastaa kokonainen pankki, ei vain sen rahoja. Uuden konttorin rakentamista odottava pankki toimii väliaikaisesti asuntovaunussa. Mainio idea syttyy Andy Kelpin veljenpojan Victorin mielessä: mikä olisikaan yksinkertaisempaa, kuin asentaa vaunuun renkaat alle ja viedä se kokonaisuudessaan mennessään? Dortmunderin onnen tuntien — niin, no.

Hykerryttävässä tarinassaan Donald E. Westlake kuljettaa rosvojoukkionsa taas kerran mielettömien tilanteiden läpi. Osansa saavat myös Dortmunderin sakin perässä pitkin Long Islandia ajavat poliisitkin. Westlake rakentaa komiikkansa taidolla, ja erityisen suurta hupia hän saa aikaiseksi kesken kaiken yllättävästä rankkasateesta, josta koituu harmia niin poliiseille kuin rosvoillekin.

Ottakaa pankki kiinni! on jälleen yksi näyte Westlaken kirjoittajantaidoista. Hänestä on sanottu, että laajan tuotantonsa (yli 90 teosta!) sisälle häneltä ei lipsahtanut yhtäkään heikosti tai huolimattomasti rakennettua teosta. Aika paljon sanottu, mutta ainakin minun lukemieni teosten perusteella näin on. Westlake on humoristisen dekkarin ystävälle huippunimi.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...