Benji Davies ja Jory John: Pää tyynyyn!

Osta kirja itsellesi

Pää tyynyyn! on NIIN suloinen kirja! Sen tietää jo ensisilmäyksellä, silloin kun vasta näkee kirjan kannen. Minun onkin heti alkuun todettava, että viimeksi Toivosta ja valaasta tarinoinut Benji Davies, joka tällä kertaa on saanut rinnalleen kirjailija Jory Johnin, on pelkistettyine tyyleineen yksi tämän hetken ehdottomia suosikkikuvittajiani, jonka tuotanto ehdottomasti tulee jäämään osaksi lastenkirjakirjastoani. Toivottavasti näitä suomennetaan pian lisää.

Naapurukset Karhu ja Ankka valmistautuvat tahoillaan yöpuulle – tosin varsin erilaisin aattein – Karhu väsyneempänä kuin koskaan, Ankka pirteytensä kukkuloilla. Taitaa olla niin, että yhteentörmäykseltä ei voida välttyä… Ja aivan niin; juuri umpiuneen vaipunut Karhu saa ovelleen yön yksinäisyydessä tylsyydestä kärsivän Ankan, joka on energiaa ja erilaisia ehdotuksia pullollaan. Unisesta Karhusta ei kuitenkaan ole seuramieheksi, joten pettynyt Ankka poistuu paikalta – ainakin toistaiseksi. Seuraa karhu-ankka -leikki, jonka hauskat käänteet ja odottamaton lopputulos varmasti nostavat hymyn kasvoille.

Huippukirja, jota suosittelisin kaikenikäisille lukijoille. Pääosassa ovat kuvat, tekstiä on vähän, joten tarinan seuraaminen ei edellytä pitkäkestoista kuuntelukärsivällisyyttä. Ja saattaapa siinä piillä pieni opetuskin, niin kukkujille kuin nukkujillekin – tai enpä tiedä. Suosittelen kokeilemaan iltasatuhetkiin, vaikka toisaalta en vakuuta, että teos olisi ollenkaan paras valinta, mikäli toiveissa on pikainen retki höyhensaarille. No, lukekaa tämä joka tapauksessa.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.