Andrzej Sapkowski: Pääskytorni

Pääskytorni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Noituri-saaga jatkuu. Nyt ollaan tiettävästi sarjan toiseksi viimeisessä osassa menossa, joten ei liene suurikaan ihme, että tapahtumat alkavat saada jo hyvin kohtalokkaita käänteitä (aivan kuin sellaista olisi sarjasta tähän asti puuttunut). Päähenkilön asema on selvästi siirtymässä Geraltilta Cirille, koska lopulta kaikki pyörii Cirin ympärillä.

Noituri Geralt on siis hukannut Cirin, samoin muiden velhojen kanssa pahemman kerran riitautunut velho Yennefer on kadottanut jäljen. Ciri on kuitenkin täydessä vauhdissa, perässään monenlaisia kelmejä. Ei ole helppoa olla kohtalon lapsi, josta kaikki ovat kiinnostuneita ja joka tulee ratkaisemaan koko maailman tulevaisuuden. Onneksi Ciri on itsekin saanut noiturikoulutuksen ja on varsin pätevä likka, joka selviää tarpeen tullen vaikka kokonaisesta joukkiosta palkkatappajia.

Tarina on synkkä, vauhdikas, kiinnostava, hauska ja vie kirjasarjan juonta taas eteenpäin pitkin harppauksin. Pääskytorni loppuu sen verran kiinnostavaan tilanteeseen, että maltan tuskin odottaa viimeisen osan ilmestymistä. Sarja on tähän mennessä napannut kaksi Tähtifantasia-palkintoa, joten jos aikuisempi fantasiakirjallisuus missään määrin kiinnostaa, etkä ole vielä Noituriin tarttunut, oikea suunta on Viimeinen toivomus, josta koko juttu alkaa – nämä kirjat on syytä lukea oikeassa järjestyksessä.

On todellinen onni, että käytettävissä on Tapani Kärkkäisen tasoinen puolasta suomentaja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...