Nicolas d’Estienne d’Orves: Pahan orvot

Osta kirja itsellesi

Järeä tiiliskivi kirjaksi, tämä ranskalaistrilleri. Yli 600 sivua tarvitaan, kun ranskalainen toimittaja Anaïs Chouday saa erikoisen, jopa pelottavan, mutta äärimmäisen rahakkaan toimeksiannon. Luvassa on 100 000 euron palkkio kirjan haamukirjoittamisesta.

Anaïs pääsee selvittelemään Kolmannen valtakunnan salaisen Lebensborn-järjestön mysteeriä, vaiettuja synnytyslaitoksia. Entä miten asiaan liittyvät neljä miestä, jotka tekivät vuonna 1995 identtiset itsemurhat? Tutkimus ei ole helppoa, sillä asiaan liittyy paljon korkean tason salailua ja jopa hengenvaaraa, kun todistusaineistoa ja haastateltavia alkaa kadota.

Samalla eletään vuotta 1987, kun eteläranskalainen komisario Chauvier tutkii metsästä löytyneen ruumiin salaisuutta. Ruumis on hirtetty ja poltettu. Mielenkiintoinen yksityiskohta on ruumiilla oleva erikoinen tatuointi, joka kuitenkin katoaa erikoisella tavalla ennen tarkempia tutkimuksia. Chauvier alkaa tutkia tapausta ja siihen liittyviä henkilöitä tarkemmin — ja joutuu niin ikään vaikeuksiin.

Kaikki tietysti liittyy kaikkeen, eikä mikään ole sitä, miltä ensin vaikuttaa. Pahan orvot tarjoilee lukijalle mielenkiintoisia käänteitä ja hämärää historiankirjoitusta koko mitalla. Natsitematiikka on tietysti helppoa shokkiarvoa, mutta toimii — natseiltahan nyt voi odottaa mitä pahuutta tahansa. Melkoisen mielipuolinen kirjan juoni onkin. Pitkä tarina toimi kuitenkin loppuun asti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.