Robert Galbraith: Pahan polku

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksityisetsivä Cormoran Striken apulainen Robin Ellacott saa kuriirilta paketin, jonka sisältö järkyttää: paketista löytyy naisen irti leikattu jalka. Ei liene sattumaa, että jalka on leikattu samasta kohtaa kuin mistä Striken oma jalka on sotavamman vuoksi amputoitu.

Strike keksii nopeasti neljä henkilöä, jotka voisivat olla paketin lähettäjiä, neljä julmiin asioihin kykenevää miestä, joilla on kaunoja Strikeä kohtaan. Poliisi tarttuu siihen tutkintalinjaan, jota Strike pitää kaikista heikoimpana, joten Strike ja Ellacott aloittavat omat tutkimuksensa.

Irrotettu jalka ei jää ainoa postissa tulevaksi ruumiinosaksi eikä jalan omistaja ainoaksi kuolleeksi naiseksi murhatutkimuksissa, jotka pursuavat naisvihamielisyyttä ja inhottavia käänteitä.

Samalla lukija pääsee tutustumaan tarkemmin Striken ja Ellacottin taustoihin. Kaksikon keskinäinen suhde syvenee entisestään ja on kaikessa monimutkaisuudessaan herkullista luettavaa. Lopetuskin on sen verran mojova, että seuraavaa osaa jää odottamaan mielenkiinnolla.

Sarjan osat ovat itsenäisiä, eikä Pahan polku juuri paljasta edellisten osien tapahtumia. Henkilödynamiikan kehityksen vuoksi suosittelen kuitenkin lukemaan kirjat oikeassa järjestyksessä, eli jos Käen kutsu on vielä lukematta, aloita sieltä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...