Donald E. Westlake: Pahimmassa tapauksessa

Pahimmassa tapauksessa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

John Dortmunderille käy tavanomaisella asuntomurtokeikalla tavattoman nolosti: hän joutuukin itse teossa asunnon omistajan yllättämäksi. Tämä ei kuitenkaan ole kaikkein nolointa, sillä asian tekee vielä pahemmaksi se, että omistaja — tavattoman epämiellyttävä monimiljardööri — ryöstääkin Dortmunderin sormesta sormuksen! New Yorkin alamaailmassa sana kiertää nopeasti, ja pian on koko vanha porukka mukanaan Andy Kelp, Stan Murch, Tiny Bulcher ja peräti parikymmentä muutakin konnaa yhtenä miehenä Dortmunderin takana. Sormus on hankittava takaisin, eikä tietenkään haittaisi, vaikka siinä samalla hieman nettoaisi itsekin.

Donald E. Westlaken hyväntuulisissa Dortmunder-dekkareissa riittää aina yllätyskäänteitä, ja Pahimmassa tapauksessa ei tietenkään ole mikään poikkeus tähän sääntöön. Sormuksen ryövääminen takaisin ei olekaan ihan niin yksinkertaista kuin saattaisi olettaa, sillä taikauskoinen miljardööri on nopea liikkeissään, eikä ole ihan selvää, kumpi tässä leikissä on kissa ja kumpi hiiri. Dortmunderin organisointi- ja suunnittelutaito saavat vertaisensa vastuksen.

Pahimmassa tapauksessa on kauttaaltaan laadukkaan Dortmunder-sarjan kirkkaimpia helmiä. Westlaken dekkarit ovat aina hyvin näppärästi laadittuja, eikä hän uransa aikana päästänyt käsistään hutiloitua tekelettä, vaikka kyse olisi ollut kuinka halvasta kioskikirjasta. Tämä kirja onnistuu nousemaan esille laajasta tuotannosta tavanomaistakin parempana malliesimerkkinä siitä, kuinka hurtilla huumorilla höystetty konnatarina rakennetaan. Kepeää, mutta niin kovin maukasta viihdettä. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...