Sergei Lukjanenko ja Vladimir Vasiljev: Päiväpartio

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Moskovan Muiden seikkailut jatkuvat. Muihin kuuluvat – velhot, vampyyrit, ihmissudet, noidat ja sen sellaiset – ovat jakautuneet kahteen leiriin, Valoon ja Pimeyteen. Sarjan edellinen kirja, Yöpartio, kertoi enemmän Valon Yöpartiosta, joka valvoo, että Pimeyden edustajat eivät tee pahuuksia yössä.

Pimeyden Päiväpartio on sitten se taho, joka valvoo, että Valo ei tee liikaa hyvää, jotta tasapaino säilyy. Päiväpartio nostaa päähenkilöiksi Pimeyden edustajat, jotka ovat huomattavasti keskivertopahista mielenkiintoisempia ja persoonallisempia tapauksia.

Kirja kertoo edeltäjänsä tapaan kolme tarinaa samalta jatkumolta: yhden tarinan päättyessä suuremmat tapahtumat etenevät taustalla, mutta näkökulma muuttuu. Pidän tästä tekniikasta, sillä tavoin kirja edistää suurempaa tarinaa, mutta voi tarjota vähän vaihtelevaisempia näkökulmia. Toisaalta tarinat ovat riittävän pitkiä, jotta kirja ei tunnu novellikokoelmalta. Taustatarina nojaa sen verran paljon aikaisempiin tapahtumiin, että Yöpartio kannattaa ehdottomasti lukea ensin.

Yöpartio ohitettiin käsittämättömällä tavalla Tähtifantasia-ehdokkuuksissa; toivottavasti Päiväpartion kohdalla ei tehdä samaa virhettä. Tämä on nimittäin erinomainen kirja. Kirjan näkökulma Pimeyteen ja pahuuteen on mielenkiintoinen ja monisyinen ja kirjan kuvaamat juonittelut ja valtapelit – niin Pimeyden kuin Valon puolella – ovat suorastaan herkullisia. Päiväpartio on loistavaa fantasiakirjallisuutta aikuiseen makuun.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...