Sergei Lukjanenko: Viimeinen partio

Osta kirja itsellesi

Sergei Lukjanenkon Yöpartio-sarja on ollut erinomaisen kiinnostavaa luettavaa. Sarja on nyt neljännessä osassaan, joka oli pitkään myös sen viimeinen osa. Lukjanenko on kuitenkin kirjoittanut sittemmin viidennenkin osan, joka toivon mukaan saadaan myös suomeksi (päivitys 2.8.2016: saatiinhan se: Uusi partio).

Viimeisessä partiossa käydään suuria taisteluja. Skotlannissa edinburghilaisessa kummitustalossa murhataan venäläinen turisti ja tiettyjen seikkojen vuoksi Moskovan Yöpartiolta pyydetään virka-apua. Korkeimmalle tasolle noussut sankarimme Anton saa kunnian tarttua toimeen. Edinburghin Yöpartiota johtaa Foma Learmouth, Moskovan Yöpartion johtajan Geserin vanha tuttu. Myös Moskovan Päiväpartion johtaja, vanha piru Zavulon, tuntuu yllättävänkin auliilta auttamaan tapauksen selvittelyssä.

Paljastuu, että sinänsä yksinkertaiselta vaikuttavan tapauksen taustalla on ikivanhoja ja vaarallisia salaisuuksia, joiden juuret ovat aina suurvelho Merlinin ajoissa. Anton onkin melkoisissa vaikeuksissa selvitellessään tapausta, mutta onneksi apuvoimatkin ovat voimakkaita.

Ei nyt ihan sarjan parhaimmistoa, mutta kelpo jännäri kuitenkin. Pidän edelleen siitä, miten Lukjanenkon kirjoissa hyvä ja paha eivät ole mustavalkoisia, vaan väliin mahtuu runsaasti harmaan eri sävyjä. Yöpartion hyviksetkään eivät ole aina niin puhtoisia, eikä Antonin ole aina helppo löytää itsestään sympatiaa ihmisiä kohtaan. Partio-sarjaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Näkyy olevan jo Uusi partio omassa kirjastossa. Täytyy rientää lainaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...