Sergei Lukjanenko: Viimeinen partio

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sergei Lukjanenkon Yöpartio-sarja on ollut erinomaisen kiinnostavaa luettavaa. Sarja on nyt neljännessä osassaan, joka oli pitkään myös sen viimeinen osa. Lukjanenko on kuitenkin kirjoittanut sittemmin viidennenkin osan, joka toivon mukaan saadaan myös suomeksi (päivitys 2.8.2016: saatiinhan se: Uusi partio).

Viimeisessä partiossa käydään suuria taisteluja. Skotlannissa edinburghilaisessa kummitustalossa murhataan venäläinen turisti ja tiettyjen seikkojen vuoksi Moskovan Yöpartiolta pyydetään virka-apua. Korkeimmalle tasolle noussut sankarimme Anton saa kunnian tarttua toimeen. Edinburghin Yöpartiota johtaa Foma Learmouth, Moskovan Yöpartion johtajan Geserin vanha tuttu. Myös Moskovan Päiväpartion johtaja, vanha piru Zavulon, tuntuu yllättävänkin auliilta auttamaan tapauksen selvittelyssä.

Paljastuu, että sinänsä yksinkertaiselta vaikuttavan tapauksen taustalla on ikivanhoja ja vaarallisia salaisuuksia, joiden juuret ovat aina suurvelho Merlinin ajoissa. Anton onkin melkoisissa vaikeuksissa selvitellessään tapausta, mutta onneksi apuvoimatkin ovat voimakkaita.

Ei nyt ihan sarjan parhaimmistoa, mutta kelpo jännäri kuitenkin. Pidän edelleen siitä, miten Lukjanenkon kirjoissa hyvä ja paha eivät ole mustavalkoisia, vaan väliin mahtuu runsaasti harmaan eri sävyjä. Yöpartion hyviksetkään eivät ole aina niin puhtoisia, eikä Antonin ole aina helppo löytää itsestään sympatiaa ihmisiä kohtaan. Partio-sarjaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Näkyy olevan jo Uusi partio omassa kirjastossa. Täytyy rientää lainaamaan.

  2. On se minullakin hyllyssä, ei vain ole vielä ehtinyt luettavaksi asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...