Ville Ranta: Paratiisisarja

Kansi: Paratiisisarja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Syntiinlankeemus ja ihmisen karkoittaminen paratiisista on aika synkkä aihe. Ville Ranta onnistuu silti kertomaan oman versionsa sympaattisesti ja humoristisesti.

Juonta lienee turhaa käydä läpi. Mielenkiintoiseksi tutun tarinan tekee ongelmallisen mutta monitahoisen ihmisen ja Jumalan välisen suhteen kuvaaminen. Mies ja nainen ovat hukassa Jumalan odotusten ja rajoitusten ristitulessa — miksi heille on annettu ruumis ja vapaa tahto, jos niillä ei saa tehdä, mitä haluaa? Jumala on kirkkautta hohkaava partainen olento, joka vaalii mustasukkaisena rakasta luomakuntaansa. Siinäpä mehukasta pureskeltavaa jokaiselle, joka on joskus hämmentynyt kristinuskon Jumalan ristiriitaisista piirteistä.

Albumin kristillistä ulottuvuutta käsittelee asiantuntevammin Wille Riekkinen Hesarin kirja-arvostelussaan.

Ville Rannan fanina itse hehkutan, että albumi on taivaallisen kaunis ja suositeltavissa jokaiselle — oli sitten lukenut paratiisikertomuksen monta tai ei yhtään kertaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...