Laura Lehtola: Pelkääjän paikalla

Pelkääjän paikalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pelkääjän paikalla on erittäin koskettava romaani, ihan kaikella tavalla.

Aapo menettää vaimonsa. Syöpä vie vaimon ja Aaposta tulee pienen tytön yksinhuoltaja. Kirja on kerrottu niin, että siinä on kaksi tasoa, se aika kun Anna on elossa ja se aika kun ei ole. Pääosin Aapo on kirjan kertoja ja kertoo asioitaan Annalle, jota ei enää ole. Tarina tulee todella lähelle. Lukija voi peilata siinä omia tuntojaan, etenkin sellainen lukija, joka on joskus läheisensä menettänyt.

Vaikka tarina on niin surullinen, siinä on huumoria, sellaista ihanan lohduttavaa huumoria. Arkista tilannekomiikkaa, ei mitään turhaa vitsailua. Kun eräällä sivulla lukiessaan itkee, niin jo seuraavalla nauraa, kyynelten lomitse.

Aapo on jotenkin niin todellinen. Vaimon menetys on vaikea, mutta on pakko selviytyä, sillä on lapsi, jolle haluaa parasta. Ei lapsen tarvitse enempää kärsiä, kun on jo äidin menettänyt.

Kaikki se, jota kirjassa kuvataan, tuntuu niin aidolta, niin se vaan on. Läheinen on poissa ja elämän on jatkuttava, jaksaa tai ei. Laura Lehtolan kerronta tuntuu hyvältä, sitä on helppo lukea, huolimatta siitä, että on välillä nielemistä. Toisaalta se taas palkitsee sillä, että tekstistä välittyy se lohdutus, sellainen selviytymisen maku.

Kun Aapo tapaa Veeran, niin siitä tietää, että kaikki vielä järjestyy. Onneksi Veera on tolkun nainen. Tietää, että Anna on, siellä jossain taustalla…

Kerta kaikkiaan aivan mahtava kirja!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...