Matti Laine: Pelon liekit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muistan kuinka ihastuin Elias Vitikkaan jo sarjan ensimmäisessä kirjassa, enkä tiedä miksi! Nyt on käsillä jo viides kirja, edelleen Vitikka kiehtoo ja vieläkään en ymmärrä, miksi. Jokin hänessä on, ehkä se, että Elias on aina pulassa, ihan kaiken aikaa asiat ovat enemmän tai vähemmän pielessä.

Nyt Eliaksen elämässä on surua, koska hyvä ystävä on kuollut. Hänellä on alamaailman firma, jonka toimet ovat vähän niin ja näin. Voiko hän luottaa nykyisiin kumppaneihinsa, Miraan ja Niilaan. Kun sitten eräs “venekauppa” menee ihan puihin, nousee monta kysymystä eteen.

Elias Vitikka on entinen jääkiekkoilija ja niistä piireistä on sitten jäänyt ystäviä ja ei-ystäviä. Hullu-Rami Seiro on nimensä mukainen, mutta hänellä on asiaa Vitikalle. Seiron tytär on kadonnut ja koska hän itse on posessa, haluaa hän Eliaksen etsivän Tove Seiron. Kiva – siitä alkaakin sitten sellainen työmaa, että meinaa olla hengelle hupaa.

Pian selviää, miksi firman “venekauppa” ei onnistunut ja sen myötä tulee myös perheongelmia. Elias Vitikka voi huonosti. Sitä alkaa miettiä, kaiken jännityksen pyörteissä, että tästä ei voi selvitä millään, sillä vauhtia ja hemmetin vaarallisia tilanteita on nyt roppakaupalla.

Välillä, kun ehdin huokaista, ihastelin Matti Laineen kykyä luoda uskomattomia tilanteita toinen toisensa perään ja niin yllättäviä käänteitä, että meinasi toisinaan happi loppua. Aivan luokattoman jännää ja kiehtovaa.

Löytyykö Tove? Miksi ihmeessä hän on kadonnut? Kun Toven tekemiset nousevat esiin, niin kappas, kun nouseekin melkoinen ryytimaa. Suuren luokan rikokset pulpahtavat tarjolle ja niiden setviminen aiheuttaa monta hiuksia nostattavaa tilannetta.

Elias Vitikka selvisi, hurraa! Nyt voin jäädä odottamaan hänen seuraavia seikkailujaan. Sillä kyllä, näihin tarinoihin jää pahasti koukkuun!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...