Jarkko Sipilä: Pelontekijät

Pelontekijät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jarkko Sipilän Pelontekijät-kirja alkaa dramaattisesti: poikansa kiusaamiseen kyllästynyt Paavo Ojala marssii poikansa koululle, kurittaa kiusaajia ja ampuu rehtorin. 15 vuotta myöhemmin Ojala vapautuu vankilasta, mutta on kaikkea muuta kuin tapansa parantanut, kuuliainen yhteiskunnan jäsen. 

Pelontekijät on Jarkko Sipilän 21. Takamäki-kirja ja yksi sarjan parhaimmista. Sipilä kuvaa uskottavasti poliisityötä ja sisällyttää tekstiinsä hieman poliittista kipinöintiä. Tarinan juoni on ehjä ja selviää lukijalle samassa tahdissa kirjan päähenkilöiden kanssa. Pelontekijöiden poliisit, aiemmista kirjoista tutut uurastavat konkarit, tekevät työtään eleettömästi, paitsi tietenkin entinen atari-poliisi Suhonen, joka hiihtää aina eri latua kuin muut kollegansa.

Erityisen mukavaa Pelontekijöissä on se, että Suhosen konnakaveri Salmela saa vihdoinkin viimeisen naurun. Sipilä on kiduttanut Salmelaa mitä sadisti­simmilla juonikuvioilla pojan menettämisestä ja vankilapahoinpitelystä aina jonkinlaisena rattopoikana pelehtimiseen, mutta Pelontekijät lievittää kelmin kokemuksia. Pelontekijät on oikein rattoisa kesädekkari. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...