Pennut pelastavat suohirviön

Pennut pelastavat suohirviön

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pennut pelastavat suohirviön on täysin tyypillinen Ryhmä Hau -seikkailu: Joku on pulassa, apuun hälytetään Riku pentuineen ja jonkinkokoisten hankaluuksien kautta päädytään lopulta voittoon. ”Ei tehtävää liika suurta, ei pentua liika pientä!”

Tällä kertaa suo-otus on pelästyttänyt sangen usein pulaan joutuvan pormestari Pujolan, joka on juuttunut juoksuhiekkaan ja kadottanut hänet suoretkelle vieneen kapteeni Turpon veneineen. Kirjan juonesta sen enempää paljastamatta totean, että tämä maistuu varmasti, mikäli Ryhmä Hau sattuu olemaan sydäntä lähellä. Kun peruselementit ovat kunnossa, tuntuisivat tällaiset tiettyyn suosikkisarjaan tai -hahmoon nojautuvat kirjat uppoavan ainakin meillä liki varmuudella. Tarina on televisiosta läpikotaisin tuttu, kuvat napsittu sarjasta kuin myös, mutta niin kirja silti jaksaa kiinnostaa. Yhä uudestaan. Parhautta ovat ne kohdat, joissa lauotaan sarjan vakiolauseita ja tietysti se, että toisella korvalla tahtomattaan televisiosarjaa kuunnellut äitikään ei osaa lukea kirjaa tietynlaista huudahtelevaa intonaatiota käyttämättä. ”Ryhmä Hau on vauhdissa!”

Siis suosittelen, joskin varauksella. Tämä ei ole laatukirjallisuutta, mutta se varmasti on itsestään selvää. Kirja se on kuitenkin ja jos lapsi viihtyy kirjan äärellä, se lienee aina hyvä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...