Hannu Rinne: Perinnemestarin matkaopas rannikon puukaupunkeihin

Perinnemestarin matkaopas rannikon puukaupunkeihin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomen rannikolla on useita eri-ikäisiä puukaupunkeja ja tämä matkaopas keskittyy niihin. Mukana on kaksikymmentä kaupunkia Oulusta Turun kautta Haminaan. Missään esitellyistä kaupungeista ei taida olla enää nykyään puutalot enemmistönä.

Kirja esittelee kaupungeista rakennuksia, kahviloita, museoita ja muita vierailupaikkoja. Jokaiselle matkailijalle pitäisi löytyä jotakin kiinnostavaa. Luultavasti kirjan ensisijainen käyttäjäryhmä ovat vanhemmat ilman lapsia matkustavat ihmiset, mutta tässä on kyllä sopivia kohteita kenelle tahansa kotimaanmatkailijalle.

Perinnemestarin matkaopas on aika kesäpainotteinen kirja, kun osa paikoista on auki tai muuten saavutettavissa kunnolla vain kesällä. Toisaalta moni mukana olevista kaupungeista onkin enemmän kesäkaupunki. Parhaiten kirja varmaan toimii, jos lähtee kiertomatkalle ja käy samalla kertaa useammassa kaupungissa, varsinkin kun ainakaan pienemmistä kaupungeista kirjassa ei ole kovin montaa sivua kaupunkia kohden.

Välissä on puutalojen arkkitehtuuriin ja rakentamiseen liittyviä tietopaketteja. Ne olivat itselleni sitä kiinnostavinta antia ja pidin erityisen hyvänä, että ne oli otettu kirjaan mukaan. Toisaalta olisin itse halunnut saada käyttöön sellaisen kirjan, jossa on erilaisia kävelyreittejä ja sitten tietoja niiden varrella olevista vanhoista taloista. Tämä kirja ei nyt sitten oikein vastannut siihen tarpeeseen.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...