Hannu Rinne: Perinnemestarin klapikirja

Osta kirja itsellesi

Tulen luoma lämpö on varsinkin talviaikaan kiinteä osa meistä monen arkipäivää ja tulen liekit ovat kutsuneet ihmisiä lämpöönsä kautta vuosituhansien.

Hannu Rinteen Perinnemestarin klapikirja johdattaa lukijansa polttopuiden maailmaan ja käy läpi polttopuun koko matkan aina metsästä tulisijaan saakka Perinnemestari –sarjan tuttuun vanhoja perinteitä kunnioittavaan tapaan. Kirja esittelee kattavasti koko klapien maailman: puiden kaadon, halkomisen, varastoinnin, oikeanlaisen käytön ja erilaisten tulisijojen ominaispiirteet. Kirjasta saa vinkkejä paitsi polttopuiden hankkimiseen omasta metsästä, myös puiden ostoon.

Itse melko tuoreena useamman tulisijan omistajana luin kirjan suurella mielenkiinnolla ja sain siitä paljon hyviä vinkkejä lämmityspuuhiin ja myös metsänhoidolliseen puoleen. Varsinkin metsää omistaville puunhakkuunoviiseille kirja tarjoaakin loistavan johdatuksen aiheeseen. Lisäksi kaikkien puulla lämmittävien kannattaa perehtyä tulenteon ihmeisiin ja puhtaaseen palamiseen, sillä puiden polttaminen ei loppujen lopuksi ole niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella. Ja kukapa tulensytyttäjä ei joskus olisi tuskaillut syttymisongelmien parissa. Tämän kirjan oppeja noudattamalla ei kenties enää tarvitse.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...