Beatrix Potter: Petteri Kaniini : ensimmäiset kirjani

Petteri Kaniini : Ensimmäiset kirjani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vaikka Beatrix Potterin satuhahmot niin ihastuttavia ovatkin, oli ensimmäinen ajatukseni, että nämä pikkukirjat eivät välttämättä nousisi pienen lukijamme suosikkilistalle. Väärässä olin. Vaikka niiden kuva- ja värimaailma poikkeavatkin suuresti tämän päivän räikeyksistä, lukeutuvat ne silti puolitoistavuotiaamme kiertävälle lukulistalle. Ei niitä nyt ihan Dinojengin tai Urhon tahtiin – eli noin viidesti päivässä – lueta, mutta luetaan kuitenkin. Ja ehdottoman hyvä näin, mukavaa lukijallekin, kun pääsee nostalgisoimaan oman lapsuutensa suloisuuksia. Sillä niitähän nämä ovat Rouva Siiri Sipinen ja Rosina Ankkanen etunenässä.

Petteri Kaniini : ensimmäiset kirjani on toki ”teknisiltä” ominaisuuksiltaankin pientä ihmistä miellyttävä. Neljä neliönmuotoista paksusivuista kirjasta, joita on mukava ottaa ja asetella takaisin koteloonsa. Luultavasti myös niiden pienikokoisuus (9 cm × 9 cm) viehättää. Kerrankin kirja, jota pientenkin käsien on helppo selailla.

Kirjojen neljä teemaa, värit, muodot, numerot ja sanat esitellään yksinkertaisin kuvin, joissa pääroolin saavat tietysti Potterin ikiaikaiset eläinhahmot. Tämä on setti, josta varmasti riittää ihmeteltävää joksikin aikaa; ei numeroita tai muotoja nimittäin ihan ensimmäiseksi opita.

Siis suositus tälle pikkuruiselle teossarjalle, joka on samalla perinteisyydessään mukavaa vaihtelua nykypäivän usein niin äänekkäille tai muuten erikoisia ”efektejä” sisältäville ensikirjoille.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...